Aktivne počitnice v Dubaju

Ski Dubai je eno od največih pokritih smučišč na svetu

Zimske radosti v Dubaju

Hoteli Dubaj >>

Dubaj ponuja nešteto možnosti za aktivno preživljanje počitnic – tako za odrasle kot tudi za otroke – in pri tem ne mislimo samo na neskončno dolge sprehode po neskončno dolgih nakupovalnih središčih. Iz Dubaja se lahko podate na vratolomne vožnje s terenskimi avtomobili po puščavi, bordate po peščenih sipinah, igrate golf, uživate v vratolomnih vožnjah po toboganih v vodnih parkih, se potapljate z morskimi psi, poletite s helikopterjem ali celo smučate na čisto pravem snegu.

Aquaventure Water Park

Gigantski vodni park Aquaventure se razteza kar na 17 hektarjih znamenitega umetnega otoka Palm Jumeirah v Dubaju. Dan v vodnem parku Aquaventure je idealen dan za aktivno preživljanje družinskega prostega časa, saj ponuja obilico vodne zabave za obiskovalce vseh starosti. Najbolj znana atrakcija vodnega parka Aquaventure je tobogan Leap of Faith. Skoraj navpičen, 27,5 metrov dolg tobogan ponuja neponovljivo adrenalinsko izkušnjo – tudi zaradi tega, ker so v laguni na dnu tobogana morski psi in smrtno nevarni morski listi.

Obilico kričanja povzročijo tudi brzice na 2300 metrov dolgi umetni reki, bolj umirjeni gostje pa lahko uživajo v številnih bazenih in na 700 metrov dolgi zasebni plaži. V istem kompleksu kot vodni park Aquaventure je priljubljen hotel s petimi zvezdicami Atlantis the Palm. Rezervacija hotela Atlantis the Palm >>

Dubai Aquarium & Underwater Zoo

Akvarij in podvodni živalski vrt stojita v nakupovalnem središču Dubai Mall v sodobnem središču Dubaja. Dubajski akvarij je eden izmed največjih akvarijev na svetu. Akvarij lahko brezplačno občudujete kar iz nakupovalnega središča. Če plačate vstopnino, se lahko sprehodite tudi po podvodnem tunelu in si ogledate podvodni živalski vrt. Ljubiteljem adrenalina pa v dubajskem akvariju ponujajo enkratno izkušnjo: potapljanje v akvariju s 34 smrtonosnimi tigrastimi morskimi psi.

Splet: www.thedubaiaquarium.com

Golf

Ljubitelji golfa lahko v Dubaju izbirajo med naslednjmi igrišči za golf:

  • Al Badia Golf Club InterContinental Dubai Festival City – igrišče Roberta Trenta Jonesa, oblikovano v slogu puščavske oaze in s travo, ki je odporna na sol. Na igrišču je 11 jezer in fantastičen razgled na nebotičnike sodobnega Dubaja.
  • Dubai Creek Golf & Yacht Club – pred kratkim preurejeno igrišče za golf ob znamenitem morskem zalivu Dubai Creek. Splet: www.dubaigolf.com
  • Emirates Golf Club – eno izmed najstarejših in najbolj priljubljenih igrišč za golf z 18 luknjami v Dubaju. Splet: www.dubaigolf.com
  • The Els Club – na novo odprto in izjemno priljubljeno igrišče za golf z dolgimi čakalnimi vrstami. Splet: www.elsclubdubai.com

Potapljanje

Dubaj leži ob Perzijskem zalivu, za katerega je značilno bogato podvodno življenje. A potapljači se pred potapljanjem v Dubaju dobro pozanimajte, kam vas bodo odpeljali in kakšna je vidljivost. Nezadržni razvoj Dubaja ima tudi negativne posledice. Megalomanski projekti gradnje umetnih otokov v Dubaju so po eni strani vredni občudovanja, po drugi strani pa z njimi morje onesnažujejo do te mere, da je včasih vidljivost pod vodo praktično nična. Še huje pa je, da v morje mnogokrat uidejo tudi strupene snovi, tako da se lahko celo na nekaterih dubajskih plažah čez noč pojavijo opozorilni znaki, da je kopanje zaradi onesnaženosti morja prepovedano. Najbolj znani potapljaški centri v Dubaju so:

Puščavski safari

Mnoge turistične agencije v Dubaju organizirajo puščavske safarije. Najbolj popularni so popoldansko-večerni safariji. Popoldan vas poberejo iz hotela, sledi vratolomna vožnja s terenskimi vozili po puščavskih sipinah (tako imenovani dune bashing). Nekatere agencije ponujajo tudi vožnje po sipinah s štirikolesnimi motornimi kolesi in bordanje po sipinah. Po ogledu sončnega zahoda v puščavi vas odpeljejo do puščavskega tabora, kjer je organizirana večerja in ogled trebušnega plesa, okoli desetih zvečer pa vas odložijo v hotelu.

Nekatere agencije organizirajo tudi dopoldanske puščavske safarije in dvodnevne safarije – v slednjem primeru prespite v puščavi.

Programi posameznih agencij se med seboj le malenkostno razlikujejo, cene pa so odvisne predvsem od tega, s kakšnimi avtomobili vas odpeljejo v puščavo. Vožnje z avtomobili hummer so dražje kot z običajnimi terenskimi vozili.

Puščavskega safarija v Dubaju si ni težko organizirati, saj vas ponavadi že v hotelu zasujejo z najrazličnejšimi ponudbami. Lahko pa se obrnete tudi neposredno na naslednji agenciji:

Vožnje s helikopterjem

Ste imeli pred potovanjem v Dubaj polno glavo fantastičnih, v televizijskih oglasih videnih panoramskih pogledov na nebotičnike, Dubai Creek, hotel Burj Al-Arab, umetni otok v obliki palme – po prvem sprehodu po ulicah Dubaja, med katerim ste se naenkrat počutili tako zelo majhne, pa so te podobe nenadoma izpuhtele v puščavsko vročino?

Najlepši pogled na Dubaj je nedvomno iz zraka in v Dubaju se je pojavilo kar nekaj agencij, ki organizirajo helikopterske prelete mesta. Cene se gibljejo od 160 € naprej za 30-minutni polet.

Zimski športi

Morda se sliši neverjetno, a v puščavskem mestu Dubaj si lahko privoščite tudi zimske radosti – in to skozi vse leto.

  • Dubai Ice Rink – V nakupovalnem središču Dubai Mall stoji drsališče olimpijske velikosti. Drsališče je odprto za obiskovalce, mnogokrat pa na njem prirejajo tudi razne spektakularne dogodke na ledu. Splet: www.dubaiicerink.com
  • Ski Dubai – V nakupovalnem središču Mall of the Emirates stoji eno izmed največjih pokritih smučišč na svetu, Ski Dubai. Smučišče je opremljeno z vsemi pritiklinami, ki jih najdete v Alpah – vključno s sedežnico in seveda idealnim umetnim snegom. Okoli smučišča je največji umeten zimski park na svetu, namenjen predvsem otrokom. Splet: www.skidxb.com