Auckland, Nova ZelandijaBooking.com


Auckland, Nova Zelandija

Auckland, Nova Zelandija

Auckland ponuja za vsakogar nekaj. Ljubitelji narave in vodnih športov ga lahko izkoristijo kot bazo za enodnevne izlete na bližnje otoke in plaže, mestni turisti se bodo v Aucklandu razveselili številnih nakupovalnih središč, restavracij in barov, ljubitelji kulture in zgodovine pa galerij in muzejev.

Čeprav ima Auckland 1,3 milijona prebivalcev, daje vtis majhnega mesta in umirjenega življenja. Novozelandci radi živijo v hišah z velikimi vrtovi, tako da stanovanjske soseske Aucklanda pokrivajo ogromno površino. Visoke stavbe (vključno z najvišjim telekomunikacijskim stolpom na južni polobli Sky Tower) stojijo samo v poslovnem središču Aucklanda, ki je hkrati najzanimivejše za obiskovalce.

Glavna arterija poslovnega središča Aucklanda je Queen Street, ki vedno prekipeva od življenja. Podnevi po njej teče reka poslovnežev in nakupovalcev, zvečer jo preplavijo zabave željni domačini in tujci. V tako imenovanem spodnjem delu Queen Street (blizu pristanišča) stojijo številna nakupovalna središča in manjše trgovine, ob zgornjem delu Queen Street pa so nanizane poceni korejske, japonske in kitajske restavracije ter restavracije z Bližnjega vzhoda. V Aucklandu živi veliko tujcev, predvsem iz Azije, ki so se prehitro življenje v prenatrpanih azijskih metropolah odločili zamenjati za bolj umirjen novozelandski ritem.

Glavne znamenitosti Aucklanda poleg stolpa Sky Tower zajemajo odličen Aucklandski muzej in Mount Eden – ugasel vulkan, do katerega se iz središča Aucklanda lahko odpravite peš ali pa z avtobusom. Z Mount Edna se odpira čudovit pogled na Auckland, morske zalive okoli Aucklanda in številne otoke, na katere se lahko odpravite na enodnevni izlet. Eden izmed najbolj priljubljenih otokov je zasanjani Waiheke s čudovitimi plažami in številnimi vinogradi, v katerih pridelujejo dobro novozelandsko vino.