Azijska restavracija Banana Tree v Londonu

Goveja juha Pho, mošnjički s piščancem in gobami šitake ter Pad Thai v restavraciji Banana Tree v Londonu

Goveja juha Pho, mošnjički s piščancem in gobami šitake ter Phad Thai v restavraciji Banana Tree v Londonu

Hoteli London >>

V šestih restavracijah Banana Tree na različnih koncih Londona strežejo avtentične, okusne in cenovno ugodne jedi iz Vietnama, Laosa, Kambodže, Tajske, Malezije in Singapurja. Začetek restavracij Banana Tree sega v zgodnja devetdeseta leta prejšnjega stoletja, ko je kuhar William Chow odprl svojo prvo, majhno restavracijo v zahodnem Londonu. S svojimi avtentičnimi azijskimi jedmi je zlahka prepričal Londončane, tako da ima danes v Londonu kar šest restavracij. A to ne pomeni, da se je kakovost hrane poslabšala. Ravno nasprotno: William Chow, ki je še vedno glavni kuhar in šef restavracij Banana Tree, si skupaj s predanim osebjem prizadeva ustvarjati karseda okusne azijske jedi iz najboljših sestavin.

Preizkusili smo restavracijo Banana Tree v četrti Bayswater, ki je med turisti priljubljena zaradi velike izbire cenovno ugodnih hotelov in dobrih povezav z vsemi konci Londona. Sredi petkovega popoldneva v restavraciji ni bilo veliko gostov, tako da smo lahko izbrali mizo ob velikem oknu, skozi katerega smo lahko spremljali utrip Londona.

Osebje v restavraciji Banana Tree je bilo zelo prijazno, postrežba hitra in učinkovita, kakovost hrane na visoki ravni in cene zelo ugodne.

Poskusili smo mošnjičke  s piščancem in gobami šitake, rezance Phad Thai in juho Pho z govedino.

Mošnjički s piščancem in gobami so bili hrustljavi, lahki, ravno prav aromatični in postreženi z blago čilijevo omako.

Vietnamska juha Pho z govedino in rezanci je bila odlična. Postrežejo jo v gigantski, z okusno svežo zelenjavo in rezanci napolnjeni skledi, ki nasiti tudi najbolj lačne goste. Poleg tega nas je vroča, ravno prav ostra juha, dodobra pogrela na mrzel novembrski dan. Osnovne sestavine juhe Pho so, poleg govedine in rezancev, gobe šitake, zvezdasti janež, cimet, pražena čebula, sladka bazilika, sveža meta in zelenjava pak choy. Vse navedeno zagotavlja enkratno eksplozijo avtentičnih azijskih okusov, in to v središču Londona.

Tajska jed Pad Thai je sestavljena iz riževih rezancev, praženih v voku skupaj s tamarindom, palmovim sladkorjem in ribjo omako, jajcem, sojinimi kalčki, arašidi in hrustljavo šalotko. Za razliko od vietnamske juhe Pho so rezanci Pad Thai suhi, torej postreženi na krožniku. Tudi Pad Thai v restavraciji Banana Tree je bil odličen. Vse sestavine so bile sveže, mojstrsko pripravljene in jed je imela ravno takšen okus, kot na Tajskem.

Za vse navedene jedi smo plačali 16,89 funtov, kar je zelo ugodna cena.

Restavracijo Banana Tree v Londonu priporočamo vsem popotnikom, ki si želijo v srcu britanske prestolnice privoščiti avtentično, kakovostno in cenovno ugodno azijsko hrano, postreženo v prijetnem, lepo urejenem okolju.

Lokacija: 21-23 Westbourne Grove W2 4UA. Za ostale lokacije glejte spletno mesto: www.bananatree.co.uk

Zemljevid Londona

Restavracija Banana Tree na zemljevidu Londona

[google-map-v3 width=”640″ height=”350″ zoom=”15″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”21-23 Westbourne Grove W2 4UA{}restaurant_chinese.png{}Restavracija Banana Tree, London” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]