Bivalne kapsule v SingapurjuBooking.com


Butični hotel-kapsula

The Pod – Boutique Capsule Hotel Singapur

V zadnjih nekaj mesecih se je v Singapurju pojavil nov trend na področju nastanitev. Na različnih koncih mesta so odprli hostle, ki niso čisto klasični hostli s skupnimi spalnicami, pač pa jih imenujejo bivalne kapsule. S to potezo poskušajo v Singapur privabiti več mladih popotnikov z omejenim proračunom, ki so se doslej Singapurja predvsem zaradi visokih cen hotelov na široko izogibali.

Bivalne kapsule v Singapurju so skupne spalnice (običajno mešane, v nekaterih bivalnih kapsulah pa ponujajo tudi ločene spalnice za ženske), v katerih je običajno prostora za 12-16 ljudi. Od klasičnih skupnih spalnic v hostlih se razlikujejo po tem, da so postelje (običajno pogradi) postavljene v bokse ob stenah, ki se lahko zagrnejo z zavesami, tako da imajo popotniki v bivalnih kapsulah več zasebnosti kot v klasičnih hostlih. V bivalnih kapsulah poleg enojnih ponujajo tudi zakonske postelje za popotniške pare ali samostojne popotnike, ki si radi privoščijo razkošje spanja v veliki postelji.

Bivalne kapsule s Singapurju se razlikujejo po količini udobja, ki ga ponujajo: v nekaterih dobite samo posteljo, v drugih na primer tudi sef in bralno lučko. Brezplačni brezžični dostop do interneta ponujajo skoraj v vseh bivalnih kapsulah v Singapurju.

Zanimivo je, da se večina bivalnih kapsul ne nahaja v kakšnem zakotnem delu Singapurja, ampak v priljubljenih popotniških okrožjih v centru mesta, na primer mali Indiji, kitajski četrti ali celo blizu okrožja Clarke Quay, ki slovi po nočnem življenju. Te četrti so za popotnike zelo priročne tudi zaradi tega, ker v njih mrgoli najrazličnejših stojnic s hrano in poceni lokalnih restavracij, v katerih se da pošteno okrepčati za peščico evrov.

Cene bivalnih kapsul v Singapurju se gibljejo od 10-25 evrov za enojno posteljo in od 35-45 evrov za zakonsko posteljo. Dražje od najcenejših klasičnih evropskih hostlov, vendar še vedno neprimerno cenejše od vsakega spodobnega hotela v Singapurju. Če ne drugega, se splača bivalno kapsulo v Singapurju preizkusiti že zaradi posebne izkušnje. Če spadate med popotnike, navajene evropskih hostlov, vas bo količina udobja, ki ga ponujajo bivalne kapsule, vsekakor presenetila. Če ste doslej spali izključno v hotelskih sobah in vam hostli ne dišijo, pa so bivalne kapsule v dragem Singapurju morda lahko idealen kompromis.

5 najboljših bivalnih kapsul v Singapurju

V nadaljevanju predstavljamo pet bivalnih kapsul v Singapurju, ki ponujajo idealno kombinacijo lokacije, udobja in cene.

Chic Capsule Otel

Chic Capsule Otel Singapur

Chic Capsule Otel Singapur

Chic Capsule Otel je najbolje ocenjena bivalna kapsula v Singapurju. Nahaja se na priročni lokaciji v središču singapurske kitajske četrti, približno 200 metrov od postaje podzemne železnice Chinatown MRT. 250 metrov od te nastanitve je tudi eden od najpomembnejših indijskih templjev v Singapurju Sri Mariamman. Ostali deli Singapurja so od bivalne kapsule Chic Capsule Otel zlahka dosegljivi s podzemno železnico ali avtobusi.

V klimatizirani nastanitvi Chic Capsule Otel poleg postelj ponujajo tudi skupno dnevno sobo, igralno sobo in bar s prigrizki. Gostom so na voljo tudi vstopnice za turistične znamenitosti Singapurja po znižanih cenah.

Posebnost nastanitve Chic Capsule Otel so pametni TV-ji ob vsaki postelji, prek katerih lahko gostje gledajo filme na zahtevo ali brskajo po internetu.

Rezervacija nastanitve Chic Capsule Otel Singapur >>

Adler Hostel

Adler Hostel Singapur

Adler Hostel Singapur

Če je najbolj priljubljena bivalna kapsula v Singapurju Chic Capsule Otel zasedena, lahko poskusite srečo v nastanitvi Adler Hostel, ki so ga pravzaprav odprli že leta 2012 in ga oglašujejo pod sloganom “Prvi luksuzni hostel v Singapurju”.

Adler hostel se nahaja v obnovljeni stari kitajski hiši na Temple Street, 5 minut hoje od postaje podzemne železnice Chinatown MRT. Singapurska zabaviščna četrt Clarke Quay, ki slovi po razvpitem nočnem življenju, je oddaljena 15 minut hoje od nastanitve Adler Hostel.

Adler Hostel poleg zelo udobnih postelj velikosti “super single”, kar pomeni, da so postelje malo večje od enojnih, vendar ne ravno tako velike kot zakonske, ponuja tudi bralno lučko, vgrajeno omarico za osebne predmete in univerzalno vtičnico za polnjene elektronskih naprav. Sicer pa slovi po tem, da gostom veliko stvari ponuja brezplačno: v kopalnicah v vsakem nadstropju, ki so ločene po spolih, je na voljo brezplačen gel za tuširanje in brezplačne brisače. V skupnih prostorih je na voljo brezplačen čaj in kava ter uporaba mikrovalovne pečice in hladilnika. Brezplačen je tudi zajtrk in uporaba brezžične internetne povezave.

Rezervacija nastanitve Adler Hostel Singapur >>

The Pod – Boutique Capsule Hotel

Butični hotel-kapsula

The Pod – Boutique Capsule Hotel Singapur

V nastanitvi The Pod v Singapurju, ki se trži kot butični hotel-kapsula, so koncept bivalnih kapsul povzdignili na nivo prestižnega hotela-kapsule.

The Pod se nahaja 5-7 minut hoje od postaj podzemne železnice Bugis MRT in Nicoll Highway MRT. Blizu hotela sta nakupovalno središče Bugis Junction in tržnica Bugis. Slednja je med popotniki zelo priljubljena zaradi poceni oblačil in ostalih uporabnih popotniških stvari (oglejte si video na našem kanalu YouTube). Poleg tržnice sta zanimiv kitajski in indijski tempelj in tudi singapurska indijska četrt ter Arab Street z znamenito Sultanovo mošejo sta iz nastanitve The Pod zlahka dosegljivi peš.

Kot rečeno se v nastanitvi The Pod z notranjo opremo in storitvami, ki jih ponujajo, gostom kljub temu, da gre za bivalno kapsulo, trudijo pričarati občutek razkošja. Notranja oprema je brez dvoma impresivna, gostom pa je brezplačno na voljo naslednje: brezžična internetna povezava, zajtrk, lokalni telefonski klici, uporaba poslovnega centra, ustekleničena voda (ena plastenka na noč), brisače, gel za tuširanje in šampon, uporaba pralnice in kemično čiščenje oblačil (1 kos na dan).

Rezervacija nastanitve The Pod – Boutique Capsule Hotel Singapur >>

Wink Hostel

Wink Hostel Singapur

Wink Hostel Singapur

Wink Hostel Singapur je pionir na področju bivalnih kapsul v Singapurju, saj je trend tovrstnih nastanitev začel prav ta hostel. Nahaja se na priročni lokaciji v kitajski četrti, le nekaj minut hoje od postaje podzemne železnice Chinatown MRT in blizu zabaviščne četrti Clarke Quay ter poslovnega središča Singapurja.

Čeprav so nekatere bivalne kapsule Wink Hostel s svojo ponudbo prehitele, je Wink Hostel Singapur še vedno dobra izbira za prenočevanje, če imate na voljo omejen popotniški proračun. V njem ponujajo kapsule z enojnimi in zakonskimi posteljami, bralne lučke, vtičnice za napajanje elektronskih naprav in omarice za osebne predmete. Ena od posebnosti hostla je, da vas do vaše kapsule vodijo posebne luči LED, ki ne motijo gostov v drugih kapsulah. Ponujajo tudi ločene spalnice za ženske.

Rezervacija nastanitve Wink Hostel Singapur >>

Vintage Inn

Vintage Inn Singapur

Vintage Inn Singapur

Bivalne kapsule Vintage Inn se nahajajo v lepo obnovljeni, barviti hiši v barviti etnični četrti Mala Indija v Singapurju. Gostom ponujajo običajne, osnovno opremljene bivalne kapsule z enojnimi in zakonskimi posteljami. V vsaki kapsuli so obešalniki, lučka, vtičnica in omarica.

Gostom je na voljo brezplačna brezžična internetna povezava in brezplačen lokalni singapurski zajtrk. Na zahtevo lahko uredijo tudi prevoz z letališča, čeprav je Vintage Inn zlahka dostopen tudi s podzemno železnico. Od postaje Little India MRT je oddaljen približno pet minut hoje. Gostje si v tej nastanitvi lahko izposodijo kolesa, organizirajo pa tudi oglede indijske četrti ter kulinarične pohode po tej četrti.

Rezervacija bivalne kapsule Vintage Inn Singapur >>