VIDEO: Predbožični LondonBooking.com


London morda ni tako priljubljen za predbožične izlete kot na primer Dunaj, Salzburg ali München. Verjetno ne samo zaradi tega, ker sta Avstrija in Nemčija iz Slovenije lažje dosegljivi kot Anglija, pač pa tudi zaradi dejstva, da avstrijskim in nemškim božičnim sejmom zagotovo ni para. A London se v božično-novoletnem času kljub vsem trudi, da bi privabil čim več obiskovalcev, in to ne samo s predbožičnimi razprodajami, ki se v Londonu  začnejo že v začetku decembra.

Če vas predbožično nakupovanje v Londonu ne zanima, si lahko seveda poleg ogleda znamenitosti Londona privoščite tudi obisk kakšnega od božičnih sejmov. Največji se razprostira po Hyde Parku. Pravijo mu Winter Wonderland in v njem je poleg raznih zabaviščnih atrakcij za otroke in odrasle tudi največje drsališče v Londonu ter kopija bavarske božične vasi, v kateri poskušajo pričarati nekaj nemškega predbožičnega vzdušja. Slednje jim iskreno povedano ne uspeva najbolje, ker so cene tako zasoljene, da si bavarske klobase, pivo in kuhano vino privoščijo le redki. Če želite izkusiti pravo angleško predbožično vzdušje, je zato najbolje, da se na pijačo namesto na božični sejem podate v kakšen pub. Ti so v Angliji vedno polni in veseli.

Pred tem se lahko sprehodite po bogato okrašeni Oxford Street in Regent Street, ki obiskovalcev ne vabita le z božično-novoletnim okrasjem, pač pa tudi z že omenjenimi predbožičnimi razprodajami. Slednje so v Londonu verjetno najboljše v Evropi.

Oglejte si božično-novoletni London v spodnjem videu!