Brazilska restavracija CabanaBooking.com


Odličen piščanec na žaru na brazilski način

Brazilska restavracija Cabana

Cabana je veriga brazilskih restavracij v Londonu. Trenutno se nahajajo na treh priročnih lokacijah: v nakupovalnem centru Westfiled v zahodnem Londonu, nakupovalnem centru Westfield Stratford (poleg olimpijskega stadiona) in v gledališkem okrožju Covent Garden v centru Londona, le nekaj korakov od nakupovalne ulice Oxford Street.

Obiskali smo restavracijo v nakupovalnem centru Westfield Stratford. Takoj po vstopu v restavracijo nas je obkrožilo živahno brazilsko vzdušje: živobarvne stene, prelepljene s pisanimi brazilskimi plakati, brazilska glasba in prijazno osebje. Natakar, ki nas je posedel za leseno mizo, nam je z močnim italijanskim naglasom ponudil, da nam podrobneje predstavi jedi v meniju, a to ni bilo potrebno, saj smo se že pred obiskom restavracije odločili, kaj želimo poskusiti.

Brazilska restavracija Cabana je specializirana za brazilske jedi z žara: piščanca, govedino in svinjino z aromatičnimi brazilskimi začimbami. Žar v restavraciji v nakupovalnem centru Westfield Stratford je postavljen na desni strani vhodnih vrat, tako da lahko gostje restavracije opazujejo kuharje pri delu. Za predjed so na izbiro razni brazilski prigrizki, ki jih v Braziliji prodajajo na uličnih stojnicah, zanimiva pa je tudi izbira brezalkoholnih pijač, brazilskega piva in vina.

Žejo so se odločili potešiti z amazonskim ledenim čajem (Amazon Ice Tea) in svežo limonado Suissa (Fresh Limonada Suissa). Obe pijači sta bili izvrstni, popestreni z zelišči (meta) in ne presladki. Natakarica nam je, ne da bi jo za to posebej prosili, ponudila tudi vrč navadne vode, kar nas je zelo razveselilo. V nekaterih restavracijah v Londonu se namreč zmrdujejo, če gostje naročijo (brezplačno) navadno vodo, a v Cabani očitno ne.

Med čakanjem na glavno jed smo poskusili kroglice iz sirovega testa (Cheesy Dough Balls ali Pao de queijo), ki naj bi bile brazilski nacionalni prigrizek. Kroglice so precej blagega okusa, a ko smo jih začinili s Cabanino domačo pekočo omako Malagueta s pomenljivim imenom Kick, so bile naravnost odlične.

Kmalu zatem sta na mizo prišli glavni jedi: pikanten piščanec Malagueta (Spicy Malagueta Chicken) in piščanec z limeto in česnom (Zingy Lime and Garlic Chicken). Prvega piščanca pred pečenjem na žaru marinirajo v pikantni omaki Malagueta, drugega pa v blagi omaki iz limete in česna. Posebnost brazilske restavracije Cabana je, da piščanca k mizi prinesejo na nabodalcih, iz katerih nato natakarji ali natakarice postrgajo kose mesa na krožnike gostov. Poleg mesa je na nabodalcih tudi paprika.

Oba piščanca sta bila sočna in polnega okusa, kar kaže na to, da v brazilski restavraciji Cabana uporabljajo kakovostno meso. Pikanten piščanec nam je bil bolj všeč od blagega, ker imamo v splošnem radi pikantne jedi. A to ne pomeni, da tudi piščanec, mariniran v omaki iz limete in česna, ni bil odličen. Obe jedi sta bili izjemno okusni, za nekaj dodatnega razburjenja v ustih pa je poskrbela omaka Malagueta, katere steklenica je na vsaki mizi.

Za prilogo smo naročili solato z avokadom in mangom, kar se je izkazalo za odlično izbiro. Ne samo zaradi tega, ker se mango in avokado odlično ujemata z zeleno solato, pač pa tudi, ker je bila solata idealen kontrast pikantni glavni jedi.

Porcije v restavraciji Cabana so dokaj izdatne, tako da sladic žal nismo mogli poskusiti. Smo si pa privoščili brazilski espresso, ki je bil eden od najboljših v Londonu. Majhen, a močan, kremast in izredno aromatičen.

Za zgoraj navedene jedi smo plačali dobrih 30 britanskih funtov, kar je več kot razumna cena. Toliko bolj, ker smo bili s kakovostjo hrane in postrežbo zelo zadovoljni. Brazilsko restavracijo Cabana bomo z veseljem ponovno obiskali. Če vas pot zanese v London in bi radi poskusili kakšno brazilsko specialiteto, jo le obiščite tudi vi.

Lokacije:

  1. Nakupovalni center Westfield, Ariel Way, W12 7GB. Metro: Shepherd’s Bush (Central Line). Odprto: pon-sob 12:00-23:00, ned 12:00-22:00.
  2. Nakupovalni center Westfield Stratford, 5 Chestnut Plaza, Montfitchet Way, E20 1GL. Metro: Stratford (Central in Jubille Line, DLR, Overground, National Rail). Odprto: pon-sob 12:00-23:00, ned 12:00-22:00.
  3. Covent Garden, 7 Central St Giles Piazza, St Giles High Street, London, WC2H 8AD. Metro: Tottenham Court Rd (Central Line). Odprto: pon-sob 12:00-23:00, ned 12:00-22:00.

Zemljevid Londona

[google-map-v3 width=”640″ height=”350″ zoom=”10″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”51.542865,-0.006459{}restaurant.png{}Cabana Westfield Stratford|51.507086,-0.222516{}restaurant.png{}Cabana Westfield Shepherds Bush|51.516134,-0.128006{}restaurant.png{}Cabana Covent Garden” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Brazilske restavracije Cabana na zemljevidu Londona

Fotografije

[nggallery id=5]