Britannia International Hotel LondonBooking.com


Britannia International Hotel London

Britannia International Hotel London

Hotel Britannia International stoji v poslovni četrti Londona Canary Wharf, pet minut hoda od postaje podzemne železnice in Docklands Light Railway (DLR) Canary Wharf. Hotel Britannia International ima 442 sob in je zaradi svoje lokacije poznan predvsem med poslovnimi obiskovalci Londona. Slednji ponavadi priletijo na londonsko letališče City, od koder vožnja do hotela Britannia International z DLR in linijo metroja Jubilee traja dobrih dvajset minut.

Večina turistov na prenočevanje v supermodernem Canary Wharfu verjetno ne pomisli in hotele raje iščejo v centru Londona. A hotel Britannia International je kljub temu vzbudil našo pozornost, predvsem zaradi posebnih vikend ponudb.

Kot rečeno hotel Britannia International služi predvsem tistim obiskovalcem Londona, ki se v britansko prestolnico odpravijo poslovno. Cene hotela od ponedeljka do petka so zato precej visoke in se gibljejo od 160 do 200 GBP na noč. Od petka do ponedeljka, ko večina poslovnežev London zapusti, pa v hotelu Britannia International dvoposteljne sobe pogosto ponujajo že za 69 GBP na noč, kar je za hotel s štirimi zvezdicami v Londonu super ugodna cena.

Hotel Britannia International smo preizkusili tudi sami in bili zelo zadovoljni. Vhod hotela s pretirano lesketajočimi se zlatimi vratnimi okvirji in avla z rdečimi preprogami ter steklenimi oblogami na stropu morda spominja na hotele v Maleziji, ki si na vso moč prizadevajo, da bi na obiskovalce naredili vtis ekskluzivnosti, a jim to zaradi kičaste notranje opreme ne uspe najbolje. Stvar okusa pač. Bolj pomembno je, da je bilo osebje na recepciji hitro, učinkovito in profesionalno, tako da smo se v hotel prijavili v pičlih petih minutah.

Po vstopu v sobo nas je čakalo pravo presenečenje. Soba je bila za londonske standarde gromozanska, postelja prav tako. V omari je bilo veliko prostora za obleko, soba je bila opremljena z delovno mizo, dvema naslanjačema in klubsko mizico. Na steno je bil pritrjen velik televizijski sprejemnik LCD, v sobi pa je bil tudi grelnik vode in brezplačna zaloga čaja in kave. V sobi je bila klimatska naprava (ki je pozimi sicer nismo potrebovali). Kopalnica je bila velika in čista. Skozi okno smo imeli pogled na Docklands Light Railways, postaji Canary Wharf in Heron Quays ter sodobne poslovne zgradbe in luksuzne stanovanjske stolpnice.

Soba je bila urejena v kvazi viktorijanskem slogu, s črtastimi tapetami, lestencem, v katerega smo nekajkrat udarili z glavo, in starinskim pohištvom. Iskreno povedano kičasto, a tudi na tem mestu lahko rečemo, da je to pač stvar okusa. Bolj pomembno je, da je bila postelja zelo udobna in da v sobi nismo slišali prav nobenega hrupa, kar je bila dobra popotnica za globok spanec.

V hotelu Britannia International za doplačilo ponujajo zajtrk, ki pa ga nismo preizkusili, saj je v neposredni bližini hotela veliko nakupovalno središče z dobro izbiro restavracij, kavarn in samopostrežnih trgovin. Dve restavraciji sta tudi v hotelu, in sicer angleška in picerija. V hotelu je prav tako bazen in fitnes klub, v katerem so na voljo osebni trenerji.

Hotel Britannia International ob petkih, sobotah in nedeljah zvečer, ko cene sob spusti tudi do 65 %, ponuja zvrhano mero udobja za skorajda neverjetno ceno. Kdor si želi privoščiti podaljšan vikend v dobrem hotelu v Londonu, za katerega ni pripravljen odšteti malega premoženja, naj vsekakor razmisli o prenočevanju v hotelu Britannia International. Upoštevati je treba edino to, da hotel ni ravno v strogem centru Londona, kar pa ne predstavlja velike ovire.

Prevoz do hotela Britannia International

S postaje Canary Wharf, ki je oddaljena pet minut hoda od hotela, vas DLR v pičlih 11 minutah pripelje do postaje Bank, kjer lahko prestopite na linijo metroja Central (povezava z Oxford Street), ali pa se od tam peš odpravite do postaje Monument, od koder se lahko z linijo Circle ali District odpeljete na primer do Westminstra. S postaje Canary Wharf se lahko z linijo metroja Jubilee odpeljete tudi direktno na Oxford Street (postaja Bond Street). Vožnja traja 19 minut.

Če z letalskim prevoznikom easyJet iz Ljubljane priletite na londonsko letališče Stansted, se od tam lahko z avtobusom odpeljete do Stratforda, iz Stratforda do hotela (postaja Canary Wharf) pa z DLR. Vožnja z DLR od Stratforda do hotela traja 14 minut. Prav zaradi dobre povezave s Stratfordom bo v času Olimpijskih iger 2012 v Londonu hotel Britannia International zagoto zelo priljubljen kraj za prenočevanje.

Če priletite na londonsko letališče Heathrow, se do hotela Britannia International lahko odpeljete s podzemno železnico, in sicer z linijo Piccadilly do postaje Green Park, kjer prestopite na linijo Jubilee. Vožnja je dolga in traja uro in dvajset minut.

Če priletite na letališče Gatwick, se z vlakom odpeljite do postaje London Bridge, od tam pa z linijo metroja Jubilee do postaje Canary Wharf poleg hotela. Vožnja traja okoli 50 minut.

Če priletite na letališče Luton, kamor letita Wizz Air in Adria Airways, se z vlakom odpeljite do postaje St. Pancras International, nato pa s postaje metroja King’s Cross/St. Pancras z linijo Northern do postaje London Bridge ter tam prestopite na linijo Jubilee, ki vas odpelje do postaje Canary Wharf. Druga varianta je, da se z linijo Northern namesto do postaje London Bridge odpeljete do postaje Bank, kjer prestopite na DLR, ki vas odpelje do postaje Canary Wharf. Vožnja v obeh primerih traja približno enako dolgo.

Koncerti v O2 Areni

Hotel Britannia International je na dobri lokaciji za obiskovalce O2 Arene, saj je slednja od postaje Canary Wharf pri hotelu oddaljena le eno postajo z linijo metroja Jubilee. Vožnja od hotela Britannia International do O2 Arene traja pičlih pet minut.

Rezervacija hotela Britannia International >>

Fotografije hotela Britannia International

[nggallery id=2]