Calapan, Filipini

Pogled na večerno nebo s terase hotela Capana Bay v Calapanu na Filipinih

Pogled na večerno nebo s terase hotela Capana Bay v Calapanu na Filipinih

Calapan, prestolnica otoka Mindoro, ni kaj dosti več od priročnega kraja za kratek postanek na poti iz Manile do Boracaya. V Calapan smo po dveh urah vožnje na strehi džipa po slikovitih gorskih cestah pripeljali iz Puerto Galere. Sicer med Calapanom in Batangasom na otoku Luzon (kjer je Manila) vozijo tudi trajekti in hidrogliserji.

Calapana nismo podrobneje raziskali, je zgolj eno od malih, prašnih, kaotičnih filipinskih mest. Nastanili smo se v hotelu Calapan Bay blizu pristanišča, nad katerim smo bili navdušeni. Za 1.100 pesosov smo dobili lepo, svetlo, čisto, klimatizirano sobo s satelitsko televizijo in kopalnico s toplo vodo, kar je bil po napornih preteklih dneh pravi balzam. Večerjo (poskusili smo svinjino na žaru po korejsko, ki pa ni imela prav nič drugačnega okusa, kot tipične filipinske jedi) smo si ob čudovitem sončnem zahodu privoščili na terasi hotela tik ob morju.

Postanek v Calapanu (natančneje v hotelu Capana Bay) tako priporočamo tistim, ki se želijo v lepi hotelski sobi in na prijetni terasi sprostiti in nabrati moči za nadaljevanje velikokrat napornega potovanja po Filipinih. Kaj dosti drugega v Calapanu ni videti ali početi.