Cene v Singapurju

Poslovno središče Singapurja

Singapur je najdražja država v jugovzhodni Aziji

Hoteli Singapur >>

Singapur je najdražja država v Jugovzhodni Aziji, tako da so cene hotelov in hrane podobne, kot v velikih evropskih prestolnicah.

Popotniki, ki si želijo privoščiti udoben hotel in jesti v dobrih restavracijah v Singapurju, potrebujejo vsaj 250 singapurskih dolarjev na dan. S spanjem v hostlih in prehranjevanjem na stojnicah se da preživeti tudi z manj denarja, recimo s 100 singapurskimi dolarji na dan. Če potujete z izjemno nizkim popotniškim proračunom, obisk Singapurja verjetno nima posebnega smisla, saj boste v mestu zares uživali le v primeru, da si privoščite vsaj malo tistega, kar ponuja.

Zgornja meja proračuna za potovanje v Singapur je praktično neomejena. Kdor spi v najrazkošnejših hotelih s petimi zvezdicami, se prehranjuje v vrhunskih restavracijah in si mimogrede privošči še zvrhano mero nakupovanja, v Singapurju zlahka zapravi celo bogastvo.

V Singapurju vas po žepu še najbolj udari pitje alkohola in kajenje. Alkohol in tobak sta v Singapurju močno obdavčena, tako da pivo ali zavojček cigaret lahko staneta več kot 10 €. Kdor misli, da bo denar za cigarete prihranil tako, da jih bo prinesel s seboj, se je uštel. V Singapur ni dovoljeno prinesti niti ene cigarete. Kontrole so ostre in pogoste, kazni visoke.