Ćevabdžinica Željo, Sarajevo



Booking.com


Čevapčiči v somunu

Ćevabdžinica Željo v Sarajevu

Ćevabdžinica Željo na Baščaršiji v Sarajevu daje vtis, da je izjemno priljubljena med domačini. V njej vedno sedi mnogo gostov, ki se zadovoljno mastijo s specialitetami z žara. Meni v Ćevabdžinici Željo je kratek in jedrnat: na voljo so čevapčiči, pleskavice, sudžuk (goveje klobase), kajmak in omejen izbor brezalkoholnih pijač ter seveda jogurt oziroma kislo mleko.

Poskusili smo čevapčiče s kajmakom, ki so bili naravnost odlični. Sveži, rahli, pečeni na profesionalen način, kakršnega obvladajo le v Bosni in Hercegovini. Ni nas presenetilo, da smo nedaleč stran od Ćevabdžinice Željo opazili še večjo Ćevabdžinico Željo 2. Pri natakarjih smo se pozanimali, ali gre za isto firmo, in zagotovili so nam, da je res tako.

Ćevabdžinico Željo 2 smo preizkusili nekaj dni kasneje. Tokrat smo naročili pleskavice s kajmakom in tudi te so bile naravnost odlične.

Če si torej v Sarajevu zaželite odličnih čevapčičev, se podajte na Baščaršijo, naravnost v Ćevabdžinico Željo ali Ćevabdžinico Željo 2. Med našim bivanjem v Sarajevu smo preizkusili tudi nekaj drugih ćevabdžinic, a nas je Željo s kakovostjo hrane najbolj prepričal.

Lokacija: Kundurdžiluk 19 in Kundurdžiluk 19 bb, Sarajevo

Zemljevid Sarajeva

[google-map-v3 width=”640″ height=”350″ zoom=”17″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”43.858631,18.429608{}restaurant.png{}Ćevabdžinica Željo” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Ćevabdžinica Željo na zemljevidu Sarajeva