Cluj-Napoca, Romunija

Cluj-Napoca, Romunija

Cluj-Napoca, Romunija

Hoteli Cluj-Napoca >>

Živahno mesto Cluj-Napoca je odskočna deska za potovanja po Transilvaniji, v kateri se splača ustaviti vsaj za dan ali dva. V mestu je šest državnih in več zasebnih univerz, tako da ima Cluj-Napoca najvišji odstotek študentske populacije v Romuniji. Z drugimi besedami to pomeni, da zabave v mestu nikoli ne zmanjka.

Cluj-Napoca ima tudi peščico ogleda vrednih znamenitosti, na primer cerkev sv. Mihaela iz 15. stoletja (stoji na glavnem trgu), baročno palačo Banffy (v kateri je umetnostni muzej) in Etnografski muzej Transilvanije.

Cerkev sv. Mihaela smo si ogledali dvakrat: vedno sredi noči iz mimo drvečih taksijev (enkrat z letališča in drugič na letališče). Za dlje časa se ustavljati v Cluj-Napoci nismo imeli časa, hiteli smo v BrasovSighisoarograd Bran in Peleš.

Smo pa prvi večer doživeli prijetno izkušnjo, ko smo se potikali po zapuščenih ulicah in skušali najti kakšen bar, v katerem bi s pivom proslavili prihod v Romunijo. Brez uspeha. Bil je dan po romunski veliki noči, vse je bilo zaprto. Ravno, ko smo se sprijaznili z dejstvom, da bomo pač morali piti nesramno drago pivo iz minibara v hotelski sobi, smo srečali dve študentki in ju vprašali, če poznata kakšen kraj, kjer se dobi pijača.

“Poznava, pravzaprav sva namenjeni tja. Greste z nama?”

Seveda. Lokal ni bil daleč, vendar dovolj dobro skrit, da ga sami nikdar ne bi našli. Z glavne ulice smo skozi stara lesena vrata vstopili na temno dvorišče, se od tam po zglajenih kamnitih stopnicah povzpeli v prvo nadstropje in vstopili v Corvinus Pub & Cafe. Pub z lesenim podom, starim pohištvom in kmečkimi pečmi, prijaznimi natakaricami ter izredno poceni pijačo je očitno priljubljeno zbirališče študentov. Idealen kraj za steklenico romunskega piva Ursus, za katero smo plačali pičlih 3,40 romunskih lejev (1 €).

Corvinus Pub & Cafe najdete na Memorandumului 6/8, etaj 1, odprto pon-sob 10-02, ned 12-01. Pa na zdravje!