Čokoladnica La Maison du Chocolat v Parizu

Čokoladnica La Maison du Chocolat v Parizu

V čokoladni hiši La Maison du Chocolat v Parizu prodajajo božansko čokolado in “macarone”.

Hoteli Pariz >>

La Maison du Chocolat je ekskluzivna trgovina z vrhunsko čokolado v neposredni bližini podzemnega vhoda v muzej Louvre. Cene v čokoladnici La Maison du Chocolat so visoke, a so jih njihovi prvovrstni izdelki vredni.

V čokoladnici La Maison du Chocolat smo poskusili macaron – tradicionalno francosko slaščico, sestavljeno iz dveh plasti posušenega beljaka, med katerima je sočna vaniljeva, čokoladna ali sadna krema. Najbolj nas je navdušil macaron z vaniljo, katerega božanskega okusa nikoli ne bomo pozabili. En macaron stane 3,50 €, kar je glede na njegovo velikost (oziroma majhnost) zelo veliko. Po drugi strani pa je tako dober, da smo se v trgovino La Maison du Chocolat vrnili tudi naslednji dan in si z veseljem ter popolnoma brez slabe vesti privoščili še enega.

Trgovine La Maison du Chocolat niso samo v Parizu, pač pa tudi v Cannesu, Londonu, New Yorku, Hong Kongu in Tokiu. Prestižna mesta, ki sama po sebi nakazujejo na izbrano kakovost njihovih izdelkov. Njihovo čokolado smo preizkusili tudi v Londonu in Hong Kongu in ugotovili, da je kakovost na Otoku in na drugem koncu zemeljske oble popolnoma enaka, kot v Parizu.

Lokacija: Carrousel du Louvre. Metro: Palais Royal-Musée du Louvre. Splet: www.lamaisonduchocolat.com