Deset razlogov za potovanje v januarju

Muzej Louvre v Parizu

Muzej Louvre, Pariz

Januar po eni strani ne velja za najbolj priljubljen mesec za potovanja, saj so denarnice po decembrski nakupovalni mrzlici bolj prazne in tudi vreme vsaj na severni polobli ni ravno najlepše, po drugi strani pa je januarja ravno zaradi tega na voljo kopica posebnih ponudb hotelov in tudi zanimivih praznikov ter festivalov po svetu v začetku leta ne manjka.

1. Muzeji v Parizu

Nad januarskim obiskom mrzlega in deževnega (ali celo zasneženega) Pariza se marsikdo le namrdne (posebej tisti, ki jih bolj privlačijo prej omenjeni Maldivi), vendar ima Pariz tudi januarja svoje čare. V tem zimskem mesecu v Parizu uživajo predvsem ljubitelji muzejev, saj je v njih veliko manj obiskovalcev in tudi hoteli v Parizu so januarja veliko cenejši kot v glavni turistični sezoni.

Hoteli Pariz I Vodnik Pariz

2. Marakeš

Če imate namesto snega raje prijazne temperature, se lahko podate v Marakeš, kjer lahko uživate v odlični hrani in si privoščite razvajanje v kakšnem od tradicionalnih spajev. Seveda so tudi hoteli v Marakešu januarja na voljo po znižanih cenah.

Hoteli Marakeš

3. Festival Kaapse Klopse v Cape Townu

2. januarja se v Kape Townu začne enomesečni festival Kappse Klopse, katerega glavna značilnost so potujoče plesno-glasbene skupine. Festival je posvečen ameriškim potujočim umetnikom, ki so Cape Town prvič obiskali v 19. stoletju. Hoteli v Cape Townu so v času festivala kar polni, zato priporočamo zgodnjo rezervacijo.

Hoteli Cape Town

4. Praznik polarnega sija v Tromsu

Norveško mesto Tromso je januarja priljubljeno predvsem med lovci na polarni sij: enega od najčudovitejših naravnih pojavov. Januarja je verjetnost pojava polarnega sija v Tromsu zelo visoka, obiskovalci pa lahko hkrati uživajo tudi v kakovostni glasbi. Od 24. januarja dalje namreč v Tromsu poteka praznik polarnega sija, na katerem ne manjka kakovostne klasične in jazz glasbe, kronane z nastopi Bolšojskega baleta. Uradno spletno mesto festivala: nordlysfestivalen.no

Hoteli Tromso

5. Maldivi

Naj bo januar ali julij, obiska rajskih Maldivov se verjetno nikoli ne bi branili. Januarja je morje na Maldivih toplo in vreme mirno. Januar in februar sta tudi meseca z najbolj suhim vremenom na Maldivih. Prav lahko se zgodi, da v teh dveh mesecih na Maldivih ne pade niti kapljica dežja. Temperature se ves dan in noč gibljejo med 25 in 30 stopinjami Celzija. Zdaj vam preostane le še poiskati sanjski hotel na Maldivih.

Hoteli Maldivi

6. New York

Letalske karte do New Yorka so januarja zelo poceni (pobrskajte po našem iskalniku letalskih kart) in tudi hoteli v New Yorku glede na to, da mesto ni ravno preplavljeno s turisti, ponujajo razkošne sobe za peščico dolarjev. Najboljše ponudbe so na razpolago v prvi polovici januarja, a tudi v drugi polovici so cene hotelov v New Yorku nadvse ugodne.

Hoteli New York

7. Kamelji praznik v Bikanerju

Ljubitelji eksotike se lahko januarja podajo v Radžastan v Indijo, natančneje v kraj Bikaner, kjer se takrat odvija praznik kamel. Začne se s sprevodom kamel pod utrdbo Junagarh, v naslednjih dneh pa sledijo kamelje dirke, plesi kamel, izbor najlepše okrašene kamele in celo izbor najbolje sfrizirane kamele. Zdaj veste, kam se odpravite, če ste ljubitelj vsega kameljega.

Hoteli Bikaner

8. Na ples na Dunaj

Na Dunaju v predpustnem času (Fasching) priredijo več kot 300 plesov. Večino jih organizirajo v januarju in začetku februarja. V spletnem mestu dunajske turistične organizacije (www.vienna.info) najdete informacije o datumih in lokacijah plesov. Sicer pa je Dunaj dovolj blizu, da ga lahko obiščete tudi kar tako.

Hoteli Dunaj

9. Festival Sinulog na Filipinih

Festival Sinulog je največji festival v Cebu Cityju in eden izmed največjih festivalov na Filipinih. Festival Sinulog, v okviru katerega se zvrstijo številni dogodki, traja več tednov, vrhunec pa doseže tretjo nedeljo v januarju, ko ulice Cebu Cityja preplavijo udeleženci velike plesne parade. Podrobnosti o festivalu Sinulog.

Hoteli Cebu City I Več o festivalu Sinulog I Video festivala Sinulog

10. Bobni v San Sebastianu

Ulice prijetnega španskega mesta San Sebastian januarja preplavijo številne bobnarske skupine. Dvodnevni festival se začne 19. januarja in traja, kot se za Španijo spodobi, tudi vso noč.

Hoteli San Sebastian