Diskoteke na prostem v Budimpešti

Diskoteke na prostem v Budimpešti

Poleti v Budimpešti vroče zabave na prostem ne manjka

Hoteli Budimpešta >>

Cha-Cha-Cha Terasz

Cha-Cha-Cha na Margaretinem otoku je ena izmed najboljših diskotek na prostem v Budimpešti. Odličen DJ zna poskrbeti za dobro vzdušje toplih poletnih noči. Dogajanje v Cha-Cha-Cha se ponavadi razživi šele po polnoči. Pred Cha-Cha-Cha je znameniti kiosk Cha-Cha-Cha Bodega, v katerem vam postrežejo z nadpovprečnimi hamburgerji glede na budimpeštanski standard. Cha-Cha-Cha Terasz je odprt samo poleti, pozimi pa se lahko zabavate v Cha-Cha-Cha na Bajczy-Zsilinszky út 63. Za podrobnosti obiščite njihovo spletno mesto.

Lokacija: Margaretin otok. Transport: tramvaj št. 4, 6 (Margit sziget). Splet: www.chachacha.hu

Zöld Pardon

Zöld Pardon je odprt samo poleti. V ogromnem parku na bregu Donave je več plesišč, barov in okrepčevalnic. Večkrat prirejajo koncerte. V Zöld Pardon lahko vstopite skozi vrtljivi križ, če avtomat ob vhodu nahranite s kovancem za 100 forintov – verjetno najcenejšo vstopnino v Budimpešti. V Zőld Pardonu običajno vrtijo dobro glasbo, vendar pozor: povprečna starost gostov verjetno ni višja od 16 let.

Lokacija: Buda XI, Goldmann György tér 6. Transport: tramvaj 4, 6 (Petőfi híd, budai hídfő). Splet: www.zp.hu

Café del Rio

Café del Rio blizu Zöld Pardona, ravno tako na budimski strani mostu Petőfi, je disko na prostem, ki poskuša privabiti starejše in bolj sofisticirane goste, a mu to ne uspeva najbolje. Obiskali smo ga le enkrat in pričakale so nas v glavnem prazne mize ter nekaj snobovskih meščanov.

Lokacija: Buda XI, na budimski strani mostu Petőfi. Transport: tramvaj 4, 6 (Petőfi híd, budai hídfő). Splet: www.rio.hu

Rudas Romkert

Rudas Romkert je prijeten poletni vrt, ki se ob poletnih večerih spremeni v živahen disko na prostem. Leži v Budimu, na bregu Donave poleg termalnega kopališča Rudas. Lastnik Rudas Romkerta je hkrati lastnik ene izmed madžarskih oglaševalskih agencij, zaradi česar v Romkert radi zahajajo predvsem (kvazi) kreativci in mladi profesionalci. Včasih scena v Romkertu postane preveč snobovska. Glasba je odlična, le DJ-a bi lahko zamenjali. Tip nima pojma: vsak poskus miksanja se mu zalomi, tako da se na koncu vedno odloči, da bo enostavno vrtel en komad za drugim. Glede na njegovo spretnost je najbolje tako.

Lokacija: Budim I, Döbrentei tér 9–11. Transport: avtobus št. 7 (Rudas fürdő).