Disneyland HongkongBooking.com


Disneyland Hongkong

Disneyland Hongkong

Se odpravljate v Hongkong z otroki? Razmislite o obisku Disneylanda! Zabaviščni park Disneyland v Hongkongu je eden od najmanjših na svetu, kar ni slabo, saj v njem vlada veliko bolj sproščeno vzdušje kot v bolj popularnih Disneylandih. Poleg tega vam v primeru, da ga obiščete izven visoke sezone, ne bo treba dolgo čakati v vrstah. Mi smo ga obiskali februarja, ko je vreme v Hongkongu prijetno (ponoči okoli 10 stopinj, podnevi od 15 do 20 stopinj), na Kitajskem in v drugih azijskih državah pa takrat ni počitnic, zato nam v nobeni vrsti ni bilo treba čakati več kot 20 minut.

Disneyland Hongkong leži na otoku Lantau, ki je precej daleč od središča Hongkonga in relativno blizu letališča. Zato zahteva obisk Disneylanda v Hongkongu nekaj načrtovanja, če se želite izogniti relativno dolgotrajni poti (najmanj 1 uro) iz Kowloona do Disneylanda in nazaj, ki vključuje tudi kar nekaj prestopanj.

Na primer: s postaje MTR Tsim Sha Tsui se morate z rdečo linijo najprej odpeljati do postaje Lai King in tam prestopiti na oranžno linijo. S slednjo se odpeljete do postaje Sunny Bay, od tam pa z linijo Disneyland Resort, katere vlaki so Disneyevsko obarvani, do zabaviščnega parka.

Če se iz Disneylanda odpravljate na letališče, se morate z linijo Disneyland Resort najprej odpeljati do postaje Sunny Bay, od tam z oranžno linijo do postaje Tsing Yi in nato z vlakom Airport Express do letališča. Celotna pot traja približno 45 minut.

Mi smo Disneyland obiskali zadnji dan obiska Hongkonga in zadnjo noč prespali kar tam ter se naslednje jutro odpravili direktno na letališče. Hoteli v Disneylandu so sicer dragi, vendar se je glede na to, da smo potovali s triletnim otrokom, ta varianta izkazala za najmanj utrujajočo.

Vstopnice za Disneyland Hongkong so relativno drage, a nekaj denarja lahko prihranite z vnaprejšnjim nakupom vstopnic prek spletne strani parka Disneyland Hongkong. Vstopnice za odrasle stanejo 589 HKD (72 EUR), vstopnice za otroke, stare od 3 od 11 let, pa 419 HKD (51 EUR). Vstopnina za otroke, mlajše od 3 let, je brezplačna. Če se odločite za obisk Disneylanda sredi obiska Hongkonga in prenočujete v hotelu, ki gostom da na uporabo brezplačni mobilni telefon, na primer v hotelu The Empire Kowloon, lahko nekaj denarja prihranite tudi z rezervacijo vstopnic prek tega telefona, saj so običajno na voljo posebne ponudbe. Vendar ne pozabite, da morate imeti telefon za prevzem vstopnic pri sebi.

V Disneyland Hongkong ni dovoljeno prinašati hrane in vso prtljago obiskovalcev pri vhodu tudi preverijo. V zabaviščnem parku je kavarna, pekarna, stojnica, na kateri prodajajo hot doge in vafle v obliki Miki Miške ter nekaj restavracij, v katerih strežejo drago hrano, ki pa ni nič posebnega. S stališča hrane torej Disneyland Hongkong ni prav prijetna izkušnja, vendar navdušeni otroci verjetno tako ali tako ne bodo pretirano lačni.

Ob enih in zvečer na glavni ulici parka organizirajo parado Disneyevih junakov. Priporočamo, da počakate na večerno parado, ki zasije v tisočerih lučkah LED. Posnetek večerne parade objavljamo spodaj.