easyJet spreminja pravila za ročno prtljagoBooking.com


easyJet Ljubljana London

easyJet

easyJet z 2. julijem 2013 nekoliko spreminja pravila glede  velikosti ročne prtljage, ki jo potniki lahko vzamejo na letalo.

Zaradi omejitve prostora v prtljažnih predalih nad sedeži in pod sedeži letala se na polnih letih easyJet včasih zgodi, da morajo potniki svojo ročno prtljago, čeprav izpolnjuje pravila glede velikosti, oddati v prtljažni prostor. Ker je slednje povzročalo določeno mero nezadovoljstva med potniki, so se pri easyJetu odločili uvesti novo kategorijo ročne prtljage, ki so jo poimenovali “zajamčena ročna prtljaga”.

Zajamčena ročna prtljaga na letalih easyJet

Pravilo glede zajamčene ročne prtljage pomeni, da če na letalo easyJet vzamete en kos ročne prtljage, ki ni večji od 50 x 40 x 20 cm (vključno z ročaji in kolesi), pri easyJetu jamčijo, da bo potoval skupaj z vami v potniški kabini letala.

Brez sprememb splošne omejitve velikosti ročne prtljage

Splošna omejitev velikosti ročne prtljage 56 x 45 x 25 cm (vključno z ročaji in kolesi) ostaja nespremenjena. To pomeni, da imate še vedno pravico do brezplačne ročne prtljage omenjene velikosti, vendar se lahko zgodi, da jo boste morali na določenih polnih letih oddati v prtljažni prostor in na ciljnem letališču počakati, da vam jo dostavijo na vrtiljaku skupaj z drugo oddano prtljago.

Spremembe pravil glede ročne prtljage na letalih easyJet stopijo v veljavo 2. julija 2013.