Gostilna in pizzerija Boter VrhnikaBooking.com

Pizzerija Boter

Lignji na žaru z blitvo in krompirjem v gostilni in pizzeriji Boter na Vrhniki

Gostilna in pizzerija Boter na Vrhniki posluje že več destletij, kar samo po sebi kaže na to, da nekaj očitno dobro počnejo. Poznana je predvsem po picah in dobro pripravljeni morski hrani in čeprav imamo občutek, da slednji ne dajejo več takšnega poudarka kot so mu ga dajali v preteklosti, je na meniju še vedno obilica morskih jedi, na primer hobotnica v solati kot začetna jed, ribja juha, file brancina, plošča tris lignjev, plošča mira-mar (škampi in dagnje v buzari s testeninami), škampi v buzari, hobotnica na žaru, lignji na žaru, nadevani lignji, gratinirani lignji s pršutom v krušni peči in tako naprej.

Gostilno in picerijo Boter obiščemo precej pogosto. Ponavadi si privoščimo pico in lignje na žaru z blitvo s krompirjem. Lignji na žaru so postala naša najbolj priljubljena jed v gostilni in piceriji Boter na Vrhniki. Vedno so okusni.

Kakovost pic pa po našem mnenju precej niha. Lahko rečemo, da so na samem začetku obstoja gostilne in picerije Boter tam stregli ene od najboljših pic v širši okolici. Skozi leta se je kakovost slednjih spreminjala – verjetno glede na menjavanje picopekov in eksperimentiranje z recepti. Avgusta 2022, ko smo picerijo Boter obiskali nazadnje pred pisanjem tega prispevka, so bile pice dobre, vendar ne izstopajoče.

Torej, če se peljete mimo Vrhnike in si zaželite dobre pice ali morda morske hrane, se le ustavite. Gostilna in picerija Boter je ob ponedeljkih zaprta, od torka do petka pa v času kosila strežejo tudi tako imenovane malice, ki vključujejo številne pice po znižanih cenah, čeprav so tudi običajne cene zmerne.

Lokacija: Tržaška cesta 6, Vrhnika