Great Scotland Yard Hotel LondonBooking.com

Great Scotland Yard Hotel London

Great Scotland Yard Hotel London

Nedaleč od reke Temze, med znamenitim trgom Trafalgar in britanskim parlamentom, so leta 2019 odprli razkošen hotel, ki kar diši po zgodovini. Great Scotland Yard Hotel so namreč uredili v stavbi, v kateri je imela od leta 1829 do 1890 sedež britanska policija. Policijski prostori običajno veljajo za temačne in neprijazne, vendar so se arhitekti seveda potrudili, da so stavbo predelali v enega od najrazkošnejših hotelov v Londonu, v katerem bi si želel prenočevati vsakdo, ki si to lahko privošči. Preureditev stavbe v hotel je stala kar 100 milijonov funtov in arhitekti so poskrbeli, da so vanj poleg razkošnega marmorja vgradili tudi številne nevsiljive steklene in kovinske embleme, ki obiskovalce s pozornim pogledom spominjajo na policijsko zgodovino. V hotelu so seveda tudi restavracije in kavarne. Najdražje sobe v hotelu Great Scotland Yard Hotel v Londonu stanejo kar 10.000 funtov na noč, vendar so na voljo tudi »cenejše« po cenah okoli 300 funtov na noč. Ali se v takšnem hotelu splača prenočevati? Če si to lahko privoščite – vsekakor!

236 razkošnih hotelskih sob, ki se skrivajo za opečnato fasado, namreč ponuja nivo razkošja, ki ga je težko preseči. Na strani z opisom hotela skromno navajajo, da imajo gostje v sobi na voljo kuhalnik za vodo in televizijo z ravnim zaslonom in satelitskimi kanali. No, iz fotografij je razvidno, so televizorji gigantski – koliko gostov uporablja tisti kuhalnik za vodo, pa po pravici povedano ne vemo, saj verjetno raje naročijo sobno postrežbo ali pa se odpravijo v kakšno od hotelskih kavarn.

Great Scotland Yard Hotel ni privlačen samo zaradi tega, ker je v tej stavbi pred davnimi časi tekla preiskava Jacka Razparača in ker jo je uporabljalo Ministrstvo za obrambo, ampak tudi zaradi tega, ker je bila leta 2007 uporabljena za snemanje ameriške filmske uspešnice Atonement, v kateri je igrala Keria Knightley.

Torej, če si lahko privoščite nekaj razkošnih noči v hotelu Great Scotland Yard Hotel v Londonu, ga rezervirajte kar takoj. Povpraševanje je presenetljivo veliko.

Rezerviraj Great Scotland Yard Hotel London