Hong Kong

Booking.com

Hong Kong

Hong Kong

Hoteli Hong Kong >>

Hong Kong je eno izmed najhitrejših mest na svetu, pragozd visokih železobetonskih nebotičnikov, v katerem se za denarjem in uspehom peha sedem milijonov ljudi. Čeprav Hong Kong na prvi pogled ni najbolj privlačna turistična destinacija, obiskovalcem ponuja veliko več, kot bi pričakovali od sodobne azijske metropole.

Kozmopolitski Hong Kong je sanjska destinacija za mestne popotnike, ki radi uživajo v najboljših mednarodnih hotelih in vrhunskih restavracijah ter po mili volji zapravljajo v luksuznih nakupovalnih središčih. Tovrstni popotniki Hong Kong vzljubijo na prvi pogled in se vanj vrnejo vsakokrat, ko se jim ponudi priložnost. Po drugi strani pa Hong Kong ni zanimiv samo za tiste, ki se domov radi vrnejo s polnimi kovčki garderobe, spominkov in nakita. Hong Kong je tudi s kulturnega vidika izjemno zanimiv. V Hong Kongu se kitajska kultura prepleta z zahodnimi vrednotami, v Hong Kongu se srečuje ves svet.

Najpomembnejša dela Hong Konga sta Kowloon in otok Hong Kong. Kowloon je bolj kitajski, tradicionalen, po njem so raztreseni številni kitajski templji in barvite tržnice. Otok Hong Kong je sodobnejši, na njem je poslovno središče in četrti z izjemno živahnim nočnim življenjem.

Hoteli na otoku Hong Kong so dražji kot v Kowloonu (razen razkošnih hotelov na obali Kowloona, iz katerih se odpira čudovit panoramski pogled na otok Hong Kong), tako da turisti pogosteje prenočujejo v Kowloonu, poslovneži pa na otoku Hong Kong. A glede na hiter, dobro organiziran in izjemno učinkovit javni prevoz v Hong Kongu lokacija hotela ne igra najpomembnejše vloge.

Morda se sliši neverjetno, a v Hong Kongu obstajajo tudi mirni kotički, zaspane ribiške vasice in čudovita narava. Oddaljeni otoki Hong Konga, ki jih od poslovnega središča loči manj kot ena ura vožnje s ladjo, so popolnoma drug svet.

Hong Kong ponuja za vsakogar nekaj in čeprav slovi kot eno izmed najdražjih mest na svetu, ni nujno, da v njem zapravite celo bogastvo. Nekateri hoteli v primerjavi z evropskimi niso dragi, javni prevoz je poceni, hrana na ulici in v enostavnih lokalnih restavracijah ravno tako. Če k temu dodamo še številne ponudbe poceni letalskih vozovnic do Hong Konga, je vsako odlašanje za obisk tega čudovitega mesta odveč.

Za obisk Hong Konga priporočamo vsaj pet dni.