HongkongBooking.com

Hong Kong

Hongkong

Hongkong je eno izmed najhitrejših mest na svetu, pragozd visokih železobetonskih nebotičnikov, v katerem se za denarjem in uspehom peha sedem milijonov ljudi. Čeprav Hongkong na prvi pogled ni najbolj privlačna turistična destinacija, obiskovalcem ponuja veliko več, kot bi pričakovali od sodobne azijske metropole.

Kozmopolitski Hongkong je sanjska destinacija za mestne popotnike, ki radi uživajo v najboljših mednarodnih hotelih in vrhunskih restavracijah ter po mili volji zapravljajo v luksuznih nakupovalnih središčih. Tovrstni popotniki Hongkong vzljubijo na prvi pogled in se vanj vrnejo vsakokrat, ko se jim ponudi priložnost. Po drugi strani pa Hongkong ni zanimiv samo za tiste, ki se domov radi vrnejo s polnimi kovčki garderobe, spominkov in nakita. Hongkong je tudi s kulturnega vidika izjemno zanimiv. V Hongkongu se kitajska kultura prepleta z zahodnimi vrednotami, v Hongkongu se srečuje ves svet.

Najpomembnejša dela Hongkonga sta Kowloon in otok Hongkong. Kowloon je bolj kitajski, tradicionalen, po njem so raztreseni številni kitajski templji in barvite tržnice. Otok Hongkong je sodobnejši, na njem je poslovno središče in četrti z izjemno živahnim nočnim življenjem.

Hoteli na otoku Hongkong so dražji kot v Kowloonu (razen razkošnih hotelov na obali Kowloona, iz katerih se odpira čudovit panoramski pogled na otok Hongkong), tako da turisti pogosteje prenočujejo v Kowloonu, poslovneži pa na otoku Hongkong. A glede na hiter, dobro organiziran in izjemno učinkovit javni prevoz v Hongkongu lokacija hotela ne igra najpomembnejše vloge.

Morda se sliši neverjetno, a v Hongkongu obstajajo tudi mirni kotički, zaspane ribiške vasice in čudovita narava. Oddaljeni otoki Hongkonga, ki jih od poslovnega središča loči manj kot ena ura vožnje s ladjo, so popolnoma drug svet.

Hongkong ponuja za vsakogar nekaj in čeprav slovi kot eno izmed najdražjih mest na svetu, ni nujno, da v njem zapravite celo bogastvo. Nekateri hoteli v primerjavi z evropskimi niso dragi, javni prevoz je poceni, hrana na ulici in v enostavnih lokalnih restavracijah ravno tako. Če k temu dodamo še številne ponudbe poceni letalskih vozovnic do Hongkonga, je vsako odlašanje obiska tega čudovitega mesta odveč.

Za obisk Hongkonga priporočamo vsaj pet dni.