Hotel Ambiente MünchenBooking.com

Soba 241 v hotelu Ambiente v Münchnu

Soba 241 v hotelu Ambiente v Münchnu

Hotel Ambiente München – brezplačna rezervacija >>

Hotel Ambiente je prijeten hotel s tremi zvezdicami, nedaleč od glavne železniške postaje v Münchnu. Če se v München odpravite z vlakom, je hotel Ambiente zelo priročen, saj iz železniške postaje do hotela v manj kot 10 minutah pridete peš. Hkrati je hotel blizu glavnega nakupovalnega predela Münchna (Neuhauser Straβe, Kaufinger Straβe, Marienplatz …), v katerem stojijo vse pomembnejše veleblagovnice, in tudi do muzejske četrti ni daleč. Med bivanjem hotelu Ambiente javnega prevoza po Münchnu torej ne potrebujete, saj stoji na idealni lokaciji v centru mesta.

V hotel Ambiente smo se prijavili hitro in gladko. V nekaj minutah po prihodu v hotel smo bili že v svoji sobi številka 241. Soba je poleg stopnišča in dvigala, njena okna pa so obrnjena na glavno ulico, tako da nas je zaskrbelo, da nas bo ponoči motil hrup, a navsezadnje niti z ulice niti iz hodnika nismo slišali ničesar. Hotel Ambiente je kakovostno zgrajen in zvočno dovolj dobro izoliran.

Soba v hotelu Ambiente je bila čista, svetla in prijetno opremljena. V sobi je televizija z ravnim zaslonom, telefon in brezplačen brezžični dostop do interneta. Delovna miza in stol sta dovolj udobna za nekajurno delo, kar smo s pridom izkoristili. Pohvalimo lahko tudi zlahka dostopne električne vtičnice in razsvetljavo v sobi, ki je dovolj močna, da nam ni bilo treba napenjati oči. Postelja je udobna in malo trša, kar se ujema z našim okusom. Vzglavniki bi bili lahko malo čvrstejši, a so kljub temu boljši, kot v mnogih drugih hotelih, v katerih smo prenočevali. Odeja je bila ob našem decembrskem obisku po zimsko debela in zelo topla, tako da ponoči ogrevanja v sobi skorajda nismo potrebovali.

Garderobna omara je dovolj velika in opremljena z zadostnim številom obešalnikov, tako da tudi v zvezi s tem nimamo pripomb.

V sobi je dobro založen mini bar, a verjetno ni potrebno posebej omenjati, da so cene pijače iz mini bara primerno zasoljene, tako da smo si v bližnjem supermarketu kupili svoje pivo. Pogrešali smo le grelnik za vodo, s katerim bi si lahko pripravili kavo ali čaj.

Kopalnica v hotelu Ambiente je čista in prijetna. V njej je milo za roke in gel za tuširanje/šampon. Zastareli vzorci na ploščicah v kopalnici sicer rahlo spominjajo na sedemdeseta leta prejšnjega stoletja, a nas to ni pretirano motilo. Na steno pritrjen sušilnik za lase dobro deluje.

Samopostrežni zajtrk, ki ga strežejo v pritličju hotela poleg recepcije, je okusen in dobre kakovosti. Na izbiro je več vrst kruha, kava/čaj in razni sokovi, več vrst sira in salame, ocvrta in kuhana jajca, hrenovke, maslo, med, marmelada, Nutella, sadje, razni ovseni kosmiči in müsli, jogurt itd. Osebje v jedilnici ni pretirano prijazno, je pa zato po nemško učinkovito, tako da hrane nikoli ni zmanjkalo.

Hotel Ambiente priporočamo tako zasebnim kakor tudi poslovnim obiskovalcem Münchna. Za 79 € na noč, kolikor smo plačali za dvoposteljno sobo s samopostrežnim zajtrkom, hotel ponuja zvrhano mero udobja.

V neposredni bližini hotela je mnogo restavracij s hitro hrano, poceni supermarket Rewe (na Bahnhofplatz 1 nasproti železniške postaje), Karlstadt (Bahnhofplatz 7), v katere kleti je supermarket s ponudbo dražjih živil višje kakovosti), v podhodu pred železniško postajo pa je tudi drogerija Müller, kjer se lahko oskrbite s kozmetiko.

Nekateri gostje se pritožujejo edinole nad okolišem, v katerem stoji hotel. Schillerstrasse je pač ulica v neposredni bližini glavne železniške postaje, ob kateri so nanizane restavracije s hitro hrano z Bližnjega Vzhoda, igralnice, striptiz klubi, sex shopi, trgovine z elektroniko in – hoteli. To ne pomeni, da je okoliš nevaren, je pa lahko za nekatere posameznike neprijeten na pogled. Nas navedeno ni motilo, zato bi v hotelu Ambiente brez nadaljnjega ponovno prenočevali.

Hotel Ambiente München – brezplačna rezervacija >>

Zemeljevid Münchna

[google-map-v3 width=”640″ height=”350″ zoom=”15″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”Schillerstrasse 12, München{}lodging_0star.png{}Hotel Ambiente München” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]
Hotel Ambiente na zemljevidu Münchna

Fotografije hotela Ambiente München

[nggallery id=8]