Hotel Avenir Montmartre, Pariz

Soba št. 39 v hotelu Avenir Montmartre v Parizu

Soba št. 39 v hotelu Avenir Montmartre v Parizu

Rezervacija hotela Avenir Montmartre Pariz >>

Hoteli v Parizu so dragi, še posebej, če si želite privoščiti malo več udobja od zatohle sobice s skupno kopalnico na koncu hodnika. A med hoteli v Parizu vendarle obstajajo biseri, tudi za tiste, ki niso pripravljeni seči globoko v žep. Eno od naših nedavnih odkritij v Parizu je soba št. 39 v hotelu Avenir Montmartre, iz katere se odpira fantastičen pogled na Sacre-Coeur in Eifflov stolp. Hotel Avenir Montmartre stoji na vznožju griča Montmartre in blizu severne pariške železniške postaje Gare du Nord.

Naj vam najprej popolnoma odkrito predstavimo dejstva: hotel Avenir Montmartre ni Hilton. Je poceni hotel (dve zvezdici) z miniaturnim dvigalom, sobami sprejemljive velikosti z majhnimi, rahlo utrujenimi posteljami, in zadovoljivo čistimi kopalnicami. Sobe so opremljene s televizijo, a če jo želite gledati, si morate na recepciji izposoditi daljinski upravljalnik, za katerega plačate kavcijo 10 €. Slednjo vam povrnejo ob odjavi iz hotela, ko daljinski upravljalnik vrnete na recepcijo. Hotel Avenir Montmartre ponuja zastonj brezžični dostop do interneta (geslo dobite na recepciji), ki pa ob našem obisku ni deloval. V sobah so majhni sefi, v kopalnicah sušilniki za lase in osnovne toaletne potrebščine (milo in gel za tuširanje/šampon). Tisto, kar hotel Avenir Montmartre ločuje od hotelov podobnega cenovnega razreda v Parizu, pa je soba št. 39.

Soba št. 39 je v najvišjem (šestem) nadstropju hotela, z njenega balkona pa se odpira čudovit pogled na grič Montmartre z baziliko Sacre-Coeur in na Eifflov stolp. Balkon je majhen, tako da je nanj komaj mogoče postaviti dva stola, a ne pozabite, da poceni hotelske sobe v Parizu ponavadi ne ponujajo razgleda, vrednega milijon dolarjev.

Torej, če razmišljate o obisku Pariza in za hotel s pogledom na Eifflov stolp in baziliko Sacre-Coeur ne bi radi zapravili celega premoženja, rezervirajte sobo v hotelu Avenir Montmartre in v opombe vpišite, da bi radi stanovali v sobi št. 39. Tako bo vaš obisk Pariza še bolj romantičen, kot bi bil sicer.

Edina slabost sobe št. 39 je poletna vročina. Soba ni opremljena s klimatsko napravo, nahaja pa se tik pod razbeljeno streho. V tej sobi smo prenočevali v začetku septembra in bilo nam je vroče. Težko si predstavljamo, na kakšno temperaturo se soba segreje v juliju ali avgustu. Po drugi strani pa si lahko romantiki omislite steklenico šampanjca (poskrbite, da v trgovini kupite ohlajeno, kajti v hotelu Avenir Montmartre ni hladilnika) in se z njo ohladite na balkonu. Le previdni bodite – ograja ni tako visoka, kot bi lahko bila.

Rezervacija hotela Avenir Montmartre Pariz >>

Fotografije

Oglejte si fotografije hotela Avenir Montmartre.