Hotel du Maine, Pariz

Hotel du Maine v Parizu

Soba v hotelu du Maine v Parizu

Rezervacija hotela du Maine Pariz >>

Hotel du Maine stoji na priročni lokaciji, približno deset minut hoje od železniške postaje Montparnasse, s katere vozijo vlaki v Chartres in Rennes (slednji je priljubljen postanek na poti do znamenitega samostana Mont Saint-Michel).

Sobe v hotelu du Maine so rahlo utrujene, a čiste. Prenočevali smo v sobi številka 445, ki je ena izmed večjih dvoposteljnih sob v hotelu du Maine. V sobi je LCD televizor in telefon, hotel pa ponuja tudi brezplačen brezžični dostop do interneta. Geslo za dostop smo dobili na recepciji, a se nam ni uspelo povezati z internetom. Podobno kot v drugih hotelih v Franciji smo dobivali sporočilo o napaki “No gateway reply”. Brezžični dostop do interneta v francoskih hotelih očitno le redko deluje.

V sobi smo imeli sef, ki je sicer majhen, a dovolj velik, da smo vanj pred večernim potepanjem uspeli stlačiti vso fotografsko opremo (zrcalno-refleksni fotoaparat s tremi objektivi in bliskavico). Osebne dokumente (potni list, osebno izkaznico) smo vzeli s seboj, saj jih nikoli ne puščamo v hotelskih sobah, tudi v sefih ne.

Medtem ko je soba 445 v hotelu du Maine kar prijetna, s kopalnico nismo bili najbolj zadovoljni. V kopalnici so velika (sicer zamegljena) okna, a brez zaves. V kopalni kadi ni zavese za prho, tako da nerodni (ali pa brezbrižni) gostje kopalnico ob prhanju zagotovo poplavijo. Kot rečeno je bila soba in tudi kopalnica čista, a pogled na kopalniško opremo, ki kaže očitne znake staranja, ni bil najprijetnejši.

Soba ima okno obrnjeno na šolsko dvorišče, kar pomeni, da vas bo ob delavnikih zjutraj zbudilo kričanje razposajenih otrok. A slednje verjetno ne predstavlja največje težave, saj boste med potepanjem po Parizu verjetno zgodaj vstali. Ponoči pa hrupa ni bilo.

Rezervacija hotela du Maine Pariz >>