Hotel ibis London HeathrowBooking.com

Hotel ibis London Heathrow

Hotel ibis London Heathrow

Hotel ibis London Heathrow Airport se nahaja na cesti Bath (Bath Road) ob severni vzletno-pristajalni stezi londonskega letališča Heathrow. Od letaliških terminalov je oddaljen manj kot dva kilometra. Hotel leži v coni brezplačnega javnega prevoza na letališču Heathrow. Iz centralne avtobusne postaje pri terminalih 1, 2 in 3 se do hotela lahko odpeljete z brezplačnima avtobusoma številka 105 ali 111. S terminala 5 do hotela vozi brezplačen avtobus št. 423. Izstopite na postajališču Harlington Corner. Hotel je le nekaj minut hoda od postajališča.

Do hotela ibis London Heathrow Airport vozijo tudi hotelski letališki avtobusi Hoppa. Ti vas odložijo na pragu hotela, a enosmerna vozovnica stane 4 GBP, povratna pa 7 GBP. Po našem mnenju se avtobusov Hoppa za prevoz do hotela ibis London Heathrow Airport ne splača uporabiti, saj brezplačni avtobusi ustavljajo res blizu hotela.

Hotel ibis London Heathrow Airport je eden od najcenejših hotelov na letališču Heathrow, ki pa ponuja razumno mero kakovosti in udobja. Če ste v kakšnem hotelu ibis po svetu že prenočevali, veste, kakšen standard lahko pričakujete, in takšnega dobite tudi na londonskem letališču Heathrow.

Sobe so dovolj velike, opremljene z enostavnim, a funkcionalnim pohištvom, televizijo, telefonom, kuhalnikom za kavo/čaj. Oprema na nek način spominja na pohištvo iz Ikee. V kopalnici je milo za roke in gel za tuširanje/šampon. Preizkusili smo tri sobe v hotelu ibis London Heathrow Airport in vse so bile popolnoma enake. Postelje in vzglavniki so udobne, sobe klimatizirane. V hotelu je restavracija in bar, za doplačilo ponujajo zajtrk.

Za navdušence nad civilnim letalstvom je morda zanimiv podatek, da se iz nekaterih sob hotela ibis London Heathrow Airport v četrtem in petem nadstropju (konkretno iz sob, katerih številke se končajo z 01 do 07, na primer 501-507), odpira pogled na vzletno-pristajalno stezo 27R. Razgled ni ravno najboljši, se pa lahko od hotela sprehodite proti letališču, kjer najdete kar nekaj dobrih točk za fotografiranje, pod pogojem, da stezo 27R uporabljajo za pristajanje. Letni razpored uporabe letaliških stez na Heathrowu si lahko ogledate v uradnem spletnem mestu letališča Heathrow.

Če se vam zastavlja vprašanje, zakaj bi sploh hoteli prenočevati na letališču Heathrow, 45 minut vožnje od centra Londona, naj navedemo nekaj možnih scenarijev. Če na Heathrowu prestopate iz enega letala na drugega in imate med leti celo noč časa, je spanje v hotelu vsekakor udobnejše kot v letališkem terminalu. Nekateri si letalske vozovnice namenoma rezervirajo tako, da je med enim in drugim letom ves dan časa, saj lahko tako mimogrede skočijo še na kratek ogled Londona. Kdor ima let ob nenormalno zgodnji uri, bo verjetno raje prespal na letališču, kot pa se od doma odpravil sredi noči. In nenazadnje, v hotelu ibis London Heathrow Airport lahko prenočite tudi, če v London pridete zelo pozno zvečer in ste preveč utrujeni, da bi pot takoj nadaljevali.

Sobe v hotelu ibis London Heathrow Airport so večinoma na voljo že za okoli 40 GBP, torej vsaj po polovični ceni v primerjavi s prenočišči v središču Londona.

Rezervacija hotela ibis London Heathrow >>