Hotel Melia LuksemburgBooking.com


Hotel Melia v Luksemburgu

Hotel Melia Luksemburg

Melia je hotel s štirimi zvezdicami Kirchbergu, finančni četrti Luksemburga, kjer imajo sedež tudi številne evropske ustanove, med drugim Evropsko sodišče, Evropsko računsko sodišče, Evropska investicijska banka in sekretariat Evropskega parlamenta. V neposredni bližini hotela je luksemburška filharmonija in nov muzej moderne umetnosti Mudam. Hotel Melia Luksemburg je blizu letališča. Vožnja s taksijem traja 10 minut, z avtobusom št. 16 nekoliko dlje, a stane le 2 evra, avtobus pa vozi vsakih 10 minut. Glede na lokacijo je hotel Melia Luksemburg bolj kot za turiste primeren za poslovne potnike, čeprav ga od zgodovinskega centra Luksemburga loči le kratka vožnja z avtobusom ali 15 minut hoda.

V sodobnem hotelu Melia Luksemburg je 161 velikih, svetlih, razkošno opremljenih sob. Jaz sem prenočil v sobi 812 z lepim razgledom v najvišjem nadstropju hotela. Izjemno prijazni uslužbenci na recepciji hotela so me v hotel prijavili v minuti ali dveh.

Soba 812 je velika, razkošna in bogato opremljena. Poleg (plačljivega) minibara je v njej kuhalnik za vodo z brezplačno zalogo kave in čaja in tudi aparat za kavo Nespresso z brezplačno izbiro kapsul, kar je idealno za začetek zaspanega dneva. V sobi je delovna miza z udobnim stolom, telefonom in hitrim brezplačnim brezžičnim dostopom do interneta, ki ni zavarovan z geslom, tako da vzpostavitev povezave ne bi mogla biti preprostejša. Na kabelski televiziji je velika izbira evropskih kanalov v mnogih jezikih. V veliki garderobni omari so obešalniki, likalna deska in likalnik, sef, copati in kopalni plašč.

Postelja je velika (king size), zelo udobna in na njej je kar pet vzglavnikov. Za posebej občutljive je na voljo tudi meni dodatnih vzglavnikov, s katerega lahko izberete velikost in trdoto vzglavnika, ki vam najbolj odgovarja, in vam ga dostavijo v sobo.

V kopalnici so na voljo vse potrebščine, ki jih gostje potrebujejo: od mila, gela za tuširanje in šampona do zobne ščetke in zobne paste ter kompleta za britje. Malo me je motil le nekoliko slabši pritisk vode v prhi, vendar je bil ta v primerjavi z mnogimi drugimi hoteli še zmeraj sprejemljiv.

V hotelu je savna, restavracija in bar, zjutraj pa strežejo bogat samopostrežni zajtrk (22,50 EUR). Na izbiro je kruh, več vrst sira in salame, kuhana jajca, pecivo, sadje in kuhane jedi po naročilu, na primer palačinke ali omlete. Kava, ki jo postrežejo na vsaki mizi, ni ravno najboljša, zato priporočam, da si jo pripravite na aparatu, ki je na voljo v zajtrkovalnici.

S hotelom Melia Luksemburg sem bil zelo zadovoljen in ga brez nadaljnjega priporočam. Cena hotela Melia Luksemburg ni ravno najnižja (običajna cena dvoposteljne sobe je 400 EUR na noč), vendar so pogosto na voljo posebne ponudbe, v okviru katerih dvoposteljno sobo dobite že za dobrih 200 EUR. Preverite na Hotel Melia Luksemburg.