Hotel Mitsui Garden Kyoto SanjoBooking.com

Hotel Mitsui Garden Kyoto Sanjo

Hotel Mitsui Garden Kyoto Sanjo

Hotel Mitsui Garden Kyoto Sanjo se nahaja na odlični lokaciji v centru Kjota. V neposredni bližini hotela so številne kavarne, restavracije in banke, v katerih lahko zamenjate denar, do znamenitosti Kjota pa se lahko iz hotela odpravite z mestnimi avtobusi ali podzemno železnico.

Najbližja postaja podzemne železnice je Karasuma Oike. Najbližji izhod iz podzemne železnice je izhod številka 6 (1 minuta hoje do hotela), vendar na tem izhodu ni dvigala. Če potujete s težko prtljago, priporočamo, da uporabite dvigalo na izhodu 3-2 in se od tam peš odpravite do hotela (5 minut).

Kot rečeno je hotel na dobri lokaciji. V neposredni bližini je Starbucks, kjer si lahko privoščite zajtrk. Poskusite njihov drip-coffee, ki je najcenejša kava, vendar zelo okusna. Starbucks v nekaterih državah po svetu res ne slovi po dobri kavi, a na Japonskem si ne morejo privoščiti nizkih standardov, saj so japonski potrošniki zelo izbirčni. Zraven vhoda v hotel je tudi restavracija Iyemon Salon, v kateri vam postrežejo z okusnimi japonskimi jedmi. Ni ravno najcenejša restavracija v Kjotu, vendar se jo vsaj enkrat splača obiskati. V njej so nam postregli s svežo, okusno in mojstrsko pripravljeno hrano.

Osebje na recepciji hotela je zelo prijazno. Ob našem prihodu v hotel so si vzeli najmanj pet minut časa, da so nam podrobno pojasnili vse glede kartic za dostop do sobe in storitev, ki jih ponuja hotel. Med drugim je v hotelu tradicionalno japonsko termalno kopališče, ki je strogo ločeno za ženske in moške, saj se je v njem dovoljeno kopati le brez obleke. Dostop do kopališča je možen s karticami za dostop do sob, zato gostje dobijo kartice različnih barv: ženske bele, moški pa rjave.

Soba (809) v hotelu Mitsui Garden Kyoto Sanjo je bila dokaj majhna, vendar opremljena z vsem, kar bi pričakovali v hotelu te kategorije. Malo nas je motilo, da v sobi ni bilo prostora za omare. Na voljo je le nekaj obešalnikov na stenskem stojalu.

V sobi je telefon, televizija, vlažilec zraka, centralna klimatska naprava in kuhalnik vode. Na voljo je brezplačna zaloga zelenega japonskega čaja. Kave žal ni. V hladilniku nas je pričakala brezplačna voda, zraven postelje pa elektronska budilka. V sobi so tudi copati in japonski kopalni plašči, ki se jih lahko uporabi za obisk kopališča. Delovna miza je velika, stol udoben. V hotelu so pomislili tudi na podrobnosti, ki lahko zelo olajšajo življenje mednarodnih popotnikov: v predalu je namreč adapter za električno vtičnico (japonske električne vtičnice so drugačne kot v Evropi ali Aziji) in celo univerzalni polnilec za mobilne telefone, s katerim se lahko polni vse: od androidov do iPhonov.

Kopalnica je majhna, vendar čista. V njej je zaloga toaletnih potrebščin, ki jo vsak dan obnovijo. Vključuje zobno ščetko in zobno pasto ter komplet za britje, tako da ste lahko brez skrbi, če slednje pozabite doma.

V neposredni bližini hotela so številne majhne samopostrežne trgovine, ki so praviloma odprte vsaj do desetih zvečer, nekatere pa kar 24 ur.

Morda velja omeniti še to, da je 10 minut hoje od hotela (na ulici Karasuma) samopostrežna pralnica za perilo, odprta 24 ur. V njej smo za 1000 JPN v eni uri oprali in posušili 8 kg perila, kar je veliko hitrejše in cenejše od uporabe hotelske pralnice, kjer zaračunajo za vsak kos oblačil posebej.

Rezerviraj hotel Mitsui Garden Kyoto Sanjo >>