Hotel Namba Oriental OsakaBooking.com


Namba Oriental Osaka

Hotel Namba Oriental Osaka

Hotel Namba Oriental Osaka se nahaja na odlični lokaciji v neposredni bližini železniške postaje Namba, od koder vozijo ekspresni vlaki na letališče Kansai. Vhod v hotel je z ene od pokritih ulic, na kateri mrgoli trgovin in restavracij, pa tudi nočno življenje Osake je praktično na pragu hotela.

Hotel Namba Oriental Osaka ni ravno poceni in naj bi imel štiri zvezdice, a mi bi mu jih glede na našo izkušnjo prisodili le tri. Soba (642) je bila sicer velika in udobna, opremljena z majhnim kavčem, klubsko mizico, delovno mizo, hladilnikom, kuhalnikom za vodo in brezplačnim brezžičnim dostopom do interneta, ki pa ni vedno najbolje deloval. Kakovost pohištva nas ni navdušila, saj je pohištvo dajalo vtis, kot da bi bili v hotelu kakšne od poceni hotelskih verig, na primer Ibis ali Premier Inn. Vendar moramo priznati, da je bila postelja udobna, tako da smo si lahko privoščili dober spanec.

V sobi nas je pričakala tudi zaloga brezplačnega japonskega zelenega čaja. Kave žal ni bilo, a smo jo lahko kupili v majhni samopostrežni trgovini Lawson, ki se nahaja zraven vhoda v hotel. V hladilniku je bilo tudi pivo, voda in nekaj osvežilnih pijač, ki pa so bile seveda odločno predrage. Veliko cenejša pijača je na voljo v prej omenjeni trgovini Lawson.

V kopalnici so bile številne toaletne potrebščine: od mila in gela za tuširanje ter šampona do zobne ščetke, glavnika, kompleta za britje in celo kopalne soli, ki smo jo z veseljem vsuli v kopalno kad in si privoščili sproščujočo kopel po napornem dnevu, napolnjenem z ogledi znamenitosti.

Malo manj smo bili navdušeni nad ohranjenostjo in čistočo sobe: na stenah je bilo videti nekaj madežev in preproga je bila na nekaterih mestih lepljiva. Zato so nam prišli prav natikači, ki smo jih našli v garderobni omari. Spali pa smo kar v hotelski pižami, ki smo jo našli v enem od predalov.

Edina resno moteča zadeva je bil vonj po cigaretnem dimu v dvigalih in v sobi. To je sicer splošen problem v mnogih japonskih hotelih, saj nimajo ločenih sob za kadilce in nekadilce. Priskrbeli so nam sicer osvežilec zraka v obliki razpršila, s katerim pa seveda nismo mogli učinkovito odpraviti vonja po cigaretnem dimu, zažrtega v preprogo in pohištvo.

O hotelu Namba Oriental Osaka imamo mešane občutke. Hotel se nahaja na idealni lokaciji, vendar je po našem mnenju malo predrag glede na kakovosti, ki jo ponuja. V njem se tako splača prenočevati predvsem, če uspete dobiti kakšno ugodno ponudbo. Preverite jih na naslednji povezavi:

Rezervacija hotela Namba Oriental Osaka