Hotel-Pension Continental DunajBooking.com

Hotel-Pension Continental Dunaj

Hotel-Pension Continental Dunaj

V veselem decembru nas je zaneslo na Dunaj, kjer smo si hoteli ogledati nekaj galerij, enkratno slikarsko razstavo Zimske pravljice (od Bruegela do Beuysa) v Muzeju umetnostne zgodovine ter se sprehoditi po božičnih sejmih, ki jih na Dunaju ne manjka.

Ravno zaradi božičnih sejmov je Dunaj decembra preplavljen s turisti, kar cene hotelov potisne navzgor, a nam je preko našega sistema za rezervacije hotelov s popustom kljub temu uspelo najti odličen hotel v centru Dunaja po zelo ugodni ceni.

Continental Hotel-Pension se nahaja na idealni lokaciji na Kirchengasse 1, le nekaj korakov od živahne nakupovalne ulice Mariahilfer Straße. Postaja podzemne železnice Naubaugasse je 30 metrov od hotela. Če pridete z avtom, vam lahko v hotelu uredijo cenejše parkiranje (15 € na dan) v nakupovalnem centru Gerngross nasproti hotela.

V Hotelu-Pensionu Continental ponujajo eno-, dvo- in triposteljne sobe in tudi sobe za družine (4 osebe) ter stanovanja (4 osebe), tako da je primeren za samostojne popotnike in tudi za družine ter manjše družbe. Cena nočitve običajno vključuje samopostrežni zajtrk. Na izbiro je več vrst kruha, sira in salame, maslo in marmelada, kuhana jajca, müsli in koruzni kosmiči, pomarančni sok ter kava ali čaj. Kakovost hrane je na zadovoljivem nivoju, le kava bi bila lahko boljša.

Sobe v Hotelu-Pensionu Continental so velike, čiste in lepo urejene. Prenočevali smo v sobi številka 15, v kateri je dovolj velika garderobna omara, stojalo za prtljago, delovna miza in dva stola, klubska miza z dodatnim stolom, telefon in sef. Slednji je žal premajhen za 13-palčni prenosni računalnik. V sobi je brezžični dostop do interneta, ki je dobro deloval, in dovolj električnih vtičnic za polnjenje računalnikov, mobilnih telefonov, fotoaparatov in ostale elektronske opreme, ki jo imajo gostje morda s seboj. Z razsvetljavo v sobi smo bili zadovoljni, saj je na voljo zadostno število dovolj močnih luči, ki omogočajo prijetno delo. Postelja je udobna, le vzglavniki so premehki in prenizki za naš okus, dodatnih pa ni na voljo. V sobi je mini bar (hladilnik), a verjetno ni potrebno posebej omenjati, da je tam ponujena pijača draga. Najbolje je, da si v bližnji samopostrežni trgovini Billa kupite svojo.

Kopalnica je velika in čista, pritisk vode v prhi odličen. V kopalnici je tudi stenski sušilnik za lase.

Za goste, ki v hotel pridejo brez svojih računalnikov ali pametnih prenosnih telefonov, je na recepciji na voljo prenosni računalnik z dostopom do interneta.

V splošnem smo bili s Hotelom-Pensionom Continental zelo zadovoljni. Za goste, navajene udobja štirih zvezdic, velja omeniti le to, da si hotel štirih zvezdic morda ne zasluži. Pogrešali smo predvsem velike, mehke brisače (slednje so bile tanke in grobe), boljše vzglavnike in grelnik vode za pripravo kave in čaja. A to so že zanemarljive podrobnosti, ki jih večina povprečnih gostov niti ne opazi.

Hotel-Pension Continental je vsekakor odlična izbira za prenočevanje na Dunaju. Stoji na idealni lokaciji na nakupovalni ulici Mariahilfer Straße. Do muzejske četrti je deset minut hoda, do Hofburga petnajst in do katedrale sv. Štefana dvajset minut hoda. Hotel-Pension Continental za svojo ceno (mi smo za dvoposteljno sobo s samopostrežnim zajtrkom plačali 70 € na noč) poleg idealne lokacije ponuja tudi zvrhano mero udobja. Če se na Dunaj odpravite z avtom, lahko hotel v bližnjem nakupovalnem centru Gerngross uredi parkiranje za 15 € na dan.

Hotel-Pension Continental Dunaj – rezervacija s popustom >>

Fotografije