Hotel Thistle City Barbican LondonBooking.com


Hotel Thistle City Barbican London

Hotel Thistle City Barbican London

Hotel Thistle City Barbican London je zelo prijeten hotel s tremi zvezdicami in odličnimi sobami v malo manj prijetnem, a še vedno sprejemljivem delu Londona. Hotel Thistle City Barbican London sobe pogosto ponuja po izjemno ugodnih cenah. Preveri cene …

Rezervacija hotela Thistle City Barbican >>

Lokacija hotela Thistle City Barbican

Hotel Thistle City Barbican London leži v severovzhodnem delu središča Londona, med postajama podzemne železnice Old Street in Barbican. Od postaje Old Street (Northern Line) je oddaljen približno 10 minut hoje, od postaje Barbican (Circle, Hammersmith & City, Metropolitan Line) pa približno 15 minut hoje. Do hotela lahko v petindvajsetih do tridesetih minutah hoje pridete tudi z železniške postaje London Liverpool Street. Predel Londona, v katerem stoji hotel, ni ravno najlepši. Zanj so značilni monstruozni občinski bloki in stolpnice, ki spominjajo na socialistična delavska naselja v bivšem Vzhodnem bloku. Kakšne posebne nevarnosti na ulicah kljub temu nismo čutili, saj je v tem predelu tudi kompleks bolnišnic in del univerze. Morda bi si upali trditi, da je ta del Londona po eni strani celo zanimiv, saj lahko v njem začutite, kako živi velik del Londončanov.

Prijava v hotel Thistle City Barbican

Stavba hotela Thistle City Barbican ni ravno enkratni arhitekturni dosežek, so se pa zelo potrudili z notranjo opremo. V trenutku, ko smo vstopili v prostorno recepcijsko avlo, poleg katere je tudi bar, smo se počutili ravno tako, kot v vsakem drugem sodobnem poslovnem hotelu. Osebje na recepciji je zelo prijazno in hitro, tako da smo bili v nekaj minutah po vstopu v hotel že v svoji sobi.

Sobe v hotelu Thistle City Barbican

V hotelu Thistle City Barbican London smo preizkusili sobo številka 1332. Soba je čista, prostorna in zelo dobro opremljena. Po tleh je položen mehak, topel tapison. V sobi je med drugim elektronski sef, ki morda ni dovolj širok za 13-palčni prenosni računalnik, je pa zato dovolj visok, da vanj zlahka spravite kopico fotografske/video opreme. Pod sefom stoji likalna deska in likalnik, poleg pa garderobna omara. Ni ravno največja in pogrešali smo kakšen dodaten obešalnik (našli smo samo štiri).

V sobi je velika delovna miza in stol ter dodatna klubska mizica z naslanjačem. V predalu pod delovno mizo je pladenj z grelnikom za vodo in zalogo kave (klasične in brez kafeina) ter čaja, pa tudi dva maslena piškota (tradicionalni angleški shortbread). Na desni strani delovne mize je velik LCD televizijski sprejemnik z običajnim naborom britanskih in nekaterih tujih (španskih, italijanskih, ruskih) programov. Pod televizijskim sprejemnikom je prazen hladilnik, kar je zelo priročno za shranjevanje pijače in kakšnega jogurta za zajtrk, če zanj ne doplačate na recepciji. Glede na to, da v sobi lahko pripravite kavo in čaj in da imate na voljo tudi hladilnik, vam v primeru omejenega počitniškega proračuna za zajtrk v jedilnici iskreno povedano ni treba doplačati, saj si ga zlahka pripravite sami.

Postelja v hotelu Thistle City Barbican je zelo udobna. Vzglavniki so prijetni in ravno prav visoki, ležišče pa ravno prav trdo za naš okus. Če so vam všeč malo trša ležišča, vam bodo postelje v hotelu Thistle City Barbican zelo odgovarjale.

Soba je klimatizirana in opremljena tudi z ventilatorjem. Krmiljenje klimatske naprave zelo dobro deluje. Klimatska naprava je nameščena tako, da gostom med spanjem ne piha direktno v glavo, kar je zelo razveseljivo.

V kopalnici nas je čakala osnovna kozmetika (gel za tuširanje/umivanje las, milo, kapa za prhanje). Kopalnica je opremljena s kopalno kadjo in prho. Pritisk vode je odličen, uravnavanje temperature vode dobro deluje. Kopalnica ni opremljena s tradicionalnimi britanskimi pipami (ločeni pipi za vročo in mrzlo vodo), pač pa s sodobnimi mešalnimi, kakršnih smo vajeni. Na steni nad umivalnikom je nameščen sušilnik za lase, ki za razliko od nekaterih hotelov zelo dobro deluje. Tok zraka je močan in ravno prav topel. Nad kopalno kadjo je vrvica za obešanje perila, kamor lahko obesite kakšen manjši kos oblačil. Brisače so velike, mehke in nove. Obešene so na grelniku, ki je tako vroč, da smo se na njem skoraj opekli. Bodite torej previdni!

Zaključek

Hotel Thistle City Barbican London ponuja veliko količino udobja za zelo ugodno ceno. Nad sobo v hotelu Thistle City Barbican smo bili navdušeni, saj nismo pričakovali, da bomo v Londonu za 79,80 GBP dobili hotel tako visoke kakovosti. Malo manj smo bili navdušeni nad predelom Londona, v katerem stoji hotel, saj deluje rahlo depresivno. A do postaje podzemne železnice Old Street je le 10 minut hoda in na ulicah se nikoli nismo počutili nevarno, tako da hotel Thistle City Barbican ocenjujemo pozitivno in ga priporočamo tako za poslovne kakor tudi turistične obiske Londona. Glede na to, da so sobe opremljene v hladilnikom in grelnikom za vodo (za pripravo kave in čaja) in da je v kopalnici vrvica za obešanje perila, je hotel primeren tudi za družine z otroki. V sobi si lahko namreč zlahka pripravite zajtrk in tudi operete ter posušite kakšen manjši kos oblačil.

Rezervacija hotela Thistle City Barbican >>

Fotografije

[nggallery id=9]