Hotel Umi LondonBooking.com


Hotel Umi London

Vhod v hotel Umi London

Hotel Umi London se nahaja v mirni oazi Londona med živahnim okrožjem Bayswater in trendovskim Notting Hillom. To pomeni, da gostje v hotelu Umi lahko uživajo v miru, čeprav jih do živahnega nočnega življenja in pisane kulinarične ponudbe Londona loči le kratek sprehod.

Hotel Umi London ima tri zvezdice in 117 sob, urejenih v stari meščanski stavbi, zgrajeni sredi 19. stoletja, v kateri so nekoč prebivali bogati meščani. Na trgu Leinster, kjer stoji hotel Umi, in v neposredni bližini tega trga so tudi mnogi drugi hoteli in zunanjost lepo obnovljenih stavb je zelo privlačna. A po drugi strani na podlagi lastnih izkušenj z mnogimi hoteli v Londonu vemo, da so hotelske sobe v nekdanjih meščanskih stavbah pogosto nefunkcionalne in v precej slabem stanju. Je hotel Umi boljši od povprečja?

Učinkovito, a nekoliko hladno osebje na recepciji nas je v hotel prijavilo hitro in brez zapletov. Po nekaj minutah smo se z dvigalom že pripeljali v drugo nadstropje, v katerem je bila naša soba št. 210. In prvo neprijetno presenečenje smo doživeli, še predno smo vstopili vanjo. Soba številka 210 je očitno med 1. in 2. nadstropjem, tako da do nje iz 2. nadstropja vodijo ozke in klavstrofobične stopnice, na koncu katerih je komajda dovolj prostora za vrata. Med hojo po stopnicah smo se počutili, kot da bi se potikali po strašni hiši iz kakšne grozljivke. Naj na tem mestu poudarimo, da je soba 210 v hotelu Umi prej izjema kot pravilo. Vrata v ostale sobe so nanizana ob hodniku, tako kot v vsakem drugem normalnem hotelu. Sami smo imeli pač smolo, da je bil hotel zaseden do zadnjega kotička in smo zaradi tega, ker smo v hotel prišli precej pozno, očitno dobili eno od najslabših sob.

Soba št. 210 ni ravno ogromna, a kljub temu nekoliko večja od londonskega povprečja. Postelja je stara in ne ravno najudobnejša. Delovna miza je majhna in stol precej nizek, zato smo se med delom z računalnikom hitro utrudili. Za brezžični dostop do interneta je treba doplačati, zato smo raje uporabljali svoj USB ključ za dostop do interneta preko 3G telefonskega omrežja. Nad delovno mizo je dovolj priročnih vtičnic za polnjenje računalnikov, telefonov, iPadov in ostale elektronske krame.

Pod televizijo z ravnim zaslonom, pritrjeno v kot pod strop, je kuhalnik za vodo in brezplačna zaloga kave in čaja. Nad delovno mizo je tudi sušilnik za lase, ki ni ravno najboljše kakovosti, a z malo truda opravi svoje delo. Garderobna omara je dovolj velika. V njej je likalnik in likalna deska. Ob postelji je telefon. Okna so stara, z enojnimi stekli in slabe kakovosti, vendar ogrevanje deluje s polno paro, tako da nas v sobi ni zeblo.

Kljub temu, da je soba enostavna in kaže vidne znake staranja, je torej opremljena z vsemi malenkostmi, ki bi utegnile koristiti zasebnim in tudi poslovnim gostom.

V garderobni omari je tudi nekakšen sef, ki je pravzaprav le pločevinasta omarica z luknjo za ključavnico, v kateri pa ključavnice nismo našli. Slednjo smo si morali izposoditi na recepciji za 5 funtov. Opozorili so nas, da plačanega zneska ne vrnejo. Uporaba “sefa” torej dejansko stane 5 funtov, kar hotelu Umi, skupaj z dejstvom, da zaračunavajo tudi za dostop do interneta, ne štejemo v plus.

Tudi kopalnica v sobi št. 210 je stara, vendar čista. Na voljo je milo in gel za tuširanje/šampon. S pritiskom vode smo bili zadovoljni. So nas pa v nejevoljo spravile klasične britanske ločene pipe za mrzlo in vročo vodo v umivalniku.

Hotel Umi London je torej enostaven hotel na mirni in hkrati zelo priročni lokaciji v centru Londona, od koder se do mnogih restavracij (blizu je na primer odlična azijska restavracija Banana Tree) in barov lahko odpravite peš, postaja podzemne železnice Bayswater, od koder se lahko odpeljete na ostale konce Londona, pa je od hotela oddaljena le pet minut hoje.

Hotelu zamerimo dodatno zaračunavanje za dostop do interneta in ključavnico za sef, sicer pa nad njim glede na relativno nizko ceno in splošne standarde hotelov v Londonu nimamo pripomb.

Rezervacija hotela Umi London >>

Zemljevid Londona

[google-map-v3 width=”640″ height=”350″ zoom=”15″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”16 Leinster Square, Westminster Borough, London, W2 4PR{}lodging_0star.png{}Hotel Umi London” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Hotel Umi London na zemljevidu Londona

Fotografije hotela Umi London

[nggallery id=1]