Hoteli na otoku Bantayan, Filipini

Naselje bungalovov Beach Placid na otoku Bantayan na Filipinih

Naselje bungalovov Beach Placid na otoku Bantayan na Filipinih

Hoteli Bantayan >>

Glavno turistično središče na otoku se razvija v neposredni okolici vasi Santa Fe na jugovzhodu otoka Bantayan, v katero vozijo trajekti iz Hagnaye na otoku Cebu. V bližini vasi Santa Fe je trenutno okoli 20 naselij bungalovov, kar se na prvi pogled zdi veliko, vendar so naselja zelo majhna. V večini je le okoli 10 bungalovov.

Beach Placid

Na filipinskem otoku Bantayan smo preizkusili naselje bungalovov Beach Placid. Beach Placid je naselje bungalovov z največjo parcelo in najlepšo plažo na severni strani pomola v vasi Santa Fe, na plaži Alice. Bungalovi so novi ter ponujajo različno stopnjo udobja. Najlepša bungalova (duplex) sta klimatizirana, opremljena s hladilnikom, v kopalnici je topla voda, s terase pred njima pa se odpira prečudovit pogled na plažo in morje. Bungalova sta le 25 metrov od morja. Poleg njiju so trije manjši bungalovi (triplex) z ravno tako čudovitim razgledom. Sobe so klimatizirane, vendar manjše. V kopalnicah je samo mrzla voda (kar je na vročih Filipinih popolnoma v redu). Sobe v triplexu so cenejše kot v duplexu, mi smo plačali 25 € na noč.

V bungalovih Beach Placid za zdaj nimajo restavracije (gradnjo načrtujejo), imajo pa kuhinjo, v kateri lahko gostje naročijo razne jedi za zajtrk, kosilo in večerjo. Po plaži mimo bungalovov Beach Placid se skoraj vsako jutro sprehodijo žene ribičev z bližnje vasi, ki ponujajo sveže ribe in rake. Če jih kupite, vam jih v kuhinji bungalovov Beach Placid z veseljem pripravijo na kakršen koli način želite.

Na plaži bungalovov Beach Placid so prijetne tradicionalne ute s klopmi in mizami, kjer si lahko privoščite obrok, ali pa v njih posedate ves dan in večer. Ute so razsvetljene in opremljene celo z električnimi vtičnicami. In ker ob električnih vtičnicah mnogi popotniki pomislijo na prenosne računalnike in dostop do interneta – tudi slednji je v bungalovih Beach Placid zagotovljen. Povezava sicer poteka preko omrežja GSM, zato ni najhitrejša, a to je verjetno zadnja stvar, zaradi katere bi si delali skrbi v tropskem paradižu.

Osebje v bungalovih Beach Placid je izjemno prijazno. Lastnica se trudi, da bi se gostje kar najbolje počutili. Tudi mi smo se počutili tako, kot da bi prišli k nekomu na obisk. Veliko gostov se v bungalove Beach Placid vrača vsako leto in nekateri ostanejo več tednov, kar je dovolj zgovoren dokaz za to, da se tam prijetno počutijo.

Ostali bungalovi na otoku Bantayan

Najbližje severni strani pomola je Santa Fe Beach Club. Plaža v Santa Fe Beach Club je lepa, opremljena z ležalniki in senčniki, a hkrati najbližje pomolu, na katerem pristajajo trajekti. V nekaterih sobah v Santa Fe Beach Clubu so hladilniki.

St. Bernard’s Resort leži severno od naselja Beach Placid. Gostje prenočujejo v zidanih bungalovih, zgrajenih v tradicionalnem filipinskem slogu. Plaža v naselju St. Berdard’s Resort je manjša kot v bližnjem naselju Beach Placid. V naselju St. Bernard’s Resort imajo restavracijo s satelitsko televizijo.

Tickety Boo Resort je (za zdaj) zadnje naselje bungalovov severno od pomola v vasi Santa Fe. Gostje lahko izbirajo med cenejšimi bungalovi z ventilatorjem in dražjimi s klimatskimi napravami. V naselju Tickety Boo Resort vsak petek in soboto igra dokaj dober ansambel. Včasih zapoje tudi žena lastnika naselja bungalovov, ki je profesionalna pevka in je včasih uspešno nastopala v tujini. V mali dvorani, v kateri prirejajo petkove in sobotne koncertne, je tudi plesišče.

Naselje Bantayan Cottages na južni strani pomola v vasi Santa Fe je znano po lepem tropskem vrtu, na katerem stojijo zidani bungalovi, opremljeni s televizijo in kopalnico (večinoma s toplo vodo).

Budyong Beach Resort leži na lepem delu plaže. Nekateri bungalovi so klimatizirani. V naselju je restavracija na prostem.

HoyOHoy Villas je naselje razkošnih vil, ki stanejo okoli 100 € na noč (cena vključuje zajtrk za dve osebi).

V naselju Marlins Beach Resort je velika izbira različno udobnih bungalovov. Cene se gibljejo od 15 do 50 € na noč. Marlins Beach Resort je trenutno edino naselje bungalovov na otoku Bantayan, kjer je prenočišče mogoče rezervirati preko spleta. Tudi to priča o dejstvu, da je turizem na otoku Bantayan v zgodnji fazi razvoja. Rezervacija hotela Marlins Beach Resort >>

V naselju Sugar Beach so majhni, enostavni bungalovi, pred katerimi se razprostira plaža Sugar Beach. Slednja velja za najlepšo plažo na otoku Bantayan.

Zgornji seznam naselij bungalovov na otoku Bantayan ni izčrpen. Vsako leto se pojavi kakšno novo, tako da tudi v primeru, da se na otok Bantayan odpravite brez rezervacije, ne bi smeli imeti težav z iskanjem prazne sobe. Izjema je sveti teden (Holy Week), tj. teden po veliki noči, ko so vse kapacitete polno zasedene. Mnogi gostje v tem tednu spijo kar po plažah. Kdor si želi miru, naj se obisku otoka Bantayan med svetim tednom (Holy Week), torej tednom po veliki noči, izogne.