Hoteli v Barceloni

Udobna soba v hotelu Guillermo Tell v Barceloni

Hotel Guillermo Tell v Barceloni priporočamo poslovnim in zasebnim potnikom

Hoteli Barcelona >>

Glede na popularnost Barcelone ni presenetljivo, da je v mestu na stotine hotelov vseh kategorij. A hoteli v Barceloni niso poceni in glede na to, da jo pogosto obiskujejo poslovneži, tudi izven glavne turistične sezone ne pričakujte neverjetno ugodnih hotelskih ponudb.

Za najcenejšo dvoposteljno sobo s kopalnico v Barceloni je treba odšteti okoli 60 EUR, ali pa 50 EUR, če se odločite za sobo brez kopalnice.

Dvoposteljna soba v hotelih v Barceloni s tremi zvezdicami stane najmanj 80 EUR, v hotelih v Barceloni s štirimi zvezdicami najmanj 100 EUR in v hotelih v Barceloni s petimi zvezdicami najmanj 200 EUR.

Zaradi ostre konkurence med hoteli s tremi in štirimi zvezdicami v Barceloni slednji včasih ponujajo sobe po cenah, ki so nižje od cen hotelov s tremi zvezdicami. V tem primeru se je bolje odločiti za nočitev v hotelu s štirimi zvezdicami, saj boste tako za isti denar dobili nekaj več udobja.

Hostal Putxet

Preverili smo Hostal Putxet, ki je od centra oddaljen štiri postaje z metrojem. S hostalom (pozor: hostal v Španiji pomeni poceni hotel, ne hostel!) smo bili glede na ugodno ceno zadovoljni. Soba je bila majhna, vendar čista in s kopalnico. Le stene Hostala Putxet so tanke kot karton, zaradi česar smo slišali vse, kar se je dogajalo v sosednjih sobah. Hostala Putxet ne priporočamo popotnikom z rahlim spancem.

Rezervacija Hostala Putxet >>

Vsi hoteli v Barceloni >>

Hotel Guillermo Tell ***

Hotel Guillermo Tell je prijeten hotel s tremi zvezdicami v četrti Gracia v Barceloni. Preizkusili smo ga marca 2011.

Za pot z vlakom/podzemno železnico z letališča Barcelona do hotela Guillermo Tell smo porabili dobro uro. Najprej smo se z letališkim vlakom odpeljali do postaje Sants Estacio, nadaljevali z linijo metroja 5 do postaje Diagonal in tam spet prestopili na linijo S6 do postaje Sant Gervasi/Plaça Molina. Hotel Guillermo Tell je od navedenih dveh postaj podzemne železnice oddaljen približno 50 metrov.

Osebje hotela Guillermo Tell je bilo prijazno. Čeprav smo v hotel prispeli pred uradnim časom za prijavo (pred 12. uro), je bila soba že pripravljena.

Sobe v hotelu Guillermo Tell so prostorne, čiste in prijetno opremljene. Tudi kopalnice so prostorne, opremljene s kopalno kadjo in tušem ter celo bidejem, kar za hotele tega cenovnega razreda ni ravno običajno. V sobah je telefon, velik televizijski sprejemnik LCD in brezplačen brezžični dostop do interneta. Šifro za povezavo z internetom dobite na recepciji. V sobah je tudi sef, vendar je uporaba slednjega možna samo s posebno kartico, ki jo lahko dobite na recepciji za nekaj več kot 4 €. Slednje nas ni navdušilo, saj je uporaba sefov v hotelskih sobah običajno brezplačna.

hotelu Guillermo Tell ponujajo dvoje vrst zajtrka: kontinentalnega in samopostrežnega, mi pa smo rezervirali nočitve brez zajtrka, kar se je izkazalo za dobro odločitev. Zajtrk v hotelu Guillermo Tell je namreč relativno drag in ne ravno bogat, v neposredni bližini hotela pa je precejšnja izbira lokalnih kavarn, pekarn, trgovin in restavracij, kjer hrane po ugodnih cenah ne manjka. Poleg hotela je tudi mala, tradicionalna čokoladnica (xocolateria), v kateri si lahko za zajtrk privoščite pravo katalansko specialiteto: vročo čokolado s čurosom (churros) – testom, ocvrtim v olju.

Hotel Guillermo Tell ne stoji ravno v središču starega dela Barcelone, a je še vedno na dovolj priročni lokaciji. Vlaki z najbližje postaje metroja Sant Gervasi/Plaça Molina, ki je od hotela oddaljena le 50 metrov, vozijo do postaje Catalunya (kjer se začne znamenita ulica Las Ramblas), vlaki z nekoliko bolj oddaljene postaje metroja Fontana (kakšnih 600 metrov od hotela) pa vas odpeljejo do postaj Passeig de Gracia (priročno za Gaudijeve hiše) in vzdolž ulice Las Ramblas vse do starega pristanišča Port Vell. Bolj energični popotniki se lahko od hotela Guillermo Tell do znamenitega Gaudijevega parka Güell odpravite kar peš. Mi smo v prijetnem pomladnem vremenu brez težav prehodili celo pot do Passeig de Gracia.

Hotel Guillermo Tell priporočamo tako zasebnim kot poslovnim obiskovalcem Barcelone, saj stoji na priročni lokaciji blizu postaj podzemne železnice in ponuja veliko mero udobja za zelo ugodno ceno.

Rezervacija hotela Guillermo Tell >>

Vsi hoteli v Barceloni >>