Hoteli v Granadi

Pogled z balkona hotelske sobe hotela Juan Miguel v Granadi

Hotel Juan Miguel se nahaja na lepem trgu v centru Granade

Hoteli Granada >>

V Granadi je več kot 100 hotelov. Največja je ponudba hotelov s tremi in štirimi zvezdicami. Glede na izjemno popularnost Alhambre so hoteli v najvišji turistični sezoni precej zasedeni, zato je priporočljiva zgodna rezervacija.

Preizkusili smo dva hotela v Granadi s tremi zvezdicami: hotel Juan Miguel v centru Granade in hotel Camino de Granada na obrobju mesta.

Hotel Juan Miguel

Hotel Juan Miguel je v preurejeni stari zgradbi v strogem centru Granade. V neposredni bližini hotela so številne kavarne in restavracije ter znana španska veleblagovnica El Corte Inglés.

Sobe v hotelu Juan Miguel so zelo velike in čiste. Naša soba je imela mini balkon s čudovitim pogledom na trg z vodometom pred hotelom. Manjšo pripombo na hotel Juan Miguel imamo le zaradi hrupa. Sobe niso zvočno izolirane, tla pa so obložena z marmorjem, zaradi česar se premikanje stolov v zgornjem nadstropju sliši v sobo. Če imate rahel spanec ali če ste občutljivi na hrup, zahtevajte sobo v najvišjem nadstropju.

Rezervacija hotela Juan Miguel >>

Hotel Camino de Granada

Hotel Camino de Granada je v predmestju Granade, v smeri proti Santa Féju oziroma letališču. V njem smo iz več razlogov prenočili zadnjo noč: imeli smo avto, tako da smo se do hotela pripeljali brez težav, naslednje jutro smo morali na letališče, tako da je bila za nas ugodna lokacija prenočišča, hotel ima bazen, ob katerem smo se z velikim veseljem sprostili pred povratkom v Slovenijo in nenazadnje je bila cena hotela zelo ugodna.

Sobe v hotelu Camino de Granada so nove, dobro opremljene, čiste in mirne. Bazen je dovolj velik, da se v njem da tudi resneje zaplavati.

Lokacija hotela ni ravno idealna za nočno potepanje po Granadi. Postajališče mestnega avtobusa je nekaj metrov od hotela, vendar avtobus okoli 11. ure zvečer neha voziti.

Hotel Camino de Granada je primeren za tiste, ki si želijo uživati ob bazenu in jih ne moti avtobusna vožnja do centra mesta, ki traja okoli 15 minut in stane 1,10 €. Cena hotela Camino de Granada je občutno nižja od cen hotelov podobne kategorije v centru.

Rezervacija hotela Camino de Granada >>

Vsi hoteli v Granadi >>