Hoteli v Hong Kongu

Booking.com

Hotel JJ, Hong Kong

Hotel JJ, Hong Kong

Hoteli Hong Kong >>

Izbira hotelov v Hong Kongu je bogata. Cene hotelskih sob v Hong Kongu so višje kot v večini azijskih držav, vendar v povprečju še vedno nekoliko nižje kot v evropskih prestolnicah.

Popotniki, ki se v Hong Kong odpravljajo prvič, se najprej vprašajo, ali je bolje stanovati v hotelu na otoku Hong Kong ali v Kowloonu, torej na celini. Na otoku Hong Kong je poslovno središče Hong Konga, tako da tam prevladujejo dražji hoteli, namenjeni predvsem poslovnim potnikom, po Kowloonu pa so posejani tudi cenejši hoteli. Kdor se v Hong Kong odpravlja poslovno in nima veliko časa, je najbolje, da si rezervira hotel čim bližje mesta sestankov, konferenc ali česar koli se udeležuje. Za vse ostale je popolnoma vseeno, ali ste nastanjeni v Kowloonu ali na otoku Hong Kong, saj ima Hong Kong izjemno učinkovit sistem mestnega potniškega prometa, s katerim se zelo hitro pripeljete z enega na drugi konec mesta.

V Hong Kongu smo preizkusili peščico hotelov od najnižjega do srednjega cenovnega razreda.

Hollywood Guest House *

Hollywood Guest House je eden izmed najcenejših hotelov v Hong Kongu, primeren za nahrbtnikarje, ki bi radi za prenočišče v Hong Kongu zapravili čim manj denarja. Hotel oziroma gostišče je na odlični lokaciji v živahni četrti Tsim Sha Tsui v središču Kowloona, nekaj metrov od postaje metroja Tsim Sha Tsui. Pozitivna značilnost hotela Hollywood Guest House je tudi za Hong Kong izjemno nizka cena, za katero pa ne dobite prav veliko.

Hollywood Guest House je v stavbi Chung King Mansion, v kateri je več kot 40 malih hotelov in na stotine poceni stanovanj, v katerih živijo v glavnem revni delavci iz Indije, Bangladeša in Afrike. V stavbi je vedno nepopisna gneča, zaradi katere je treba na dvigalo včasih čakati tudi deset minut. Hodniki so tako ozki, da se nam s popotniškim nahrbtnikom na rami skoznje ni uspelo stlačiti – morali smo ga sneti z ramen in ga vleči za seboj. Kogar daje klavstrofobija, naj na prenočevanje v Hollywood Guest House niti ne pomisli. Tudi sobe v Hollywood Guest House so majhne, kopalnice pa tako miniaturne, da smo morali med tuširanjem skorajda splezati na straniščno školjko.

Hotela Hollywood Guest House, tako kot večine ostalih hotelov v stavbi Chung King Mansion, ni mogoče rezervirati preko spleta.

Oriental Lander Hotel ***

Hotel Oriental Lander v četrti Mongkok v Kowloonu, slabih 10 minut hoda od postaje podzemne železnice Prince Edward, morda ni na najbolj priročni lokaciji, a za svojo ceno ponuja veliko.

Sobe v hotelu Oriental Lander so čiste, lepo urejene in z brezplačnim (žičnim) dostopom do interneta. Žal so sobe tudi zelo majhne, kar lahko gostom z velikimi kovčki povzroči nekaj težav s prostorom. A če potujete z relativno malo prtljage (ali če potujete sami), je hotel Oriental Lander dobra izbira.

Rezervacija hotela Oriental Lander >>

JJ Hotel ***

JJ Hotel v živahni četrti Wanchai na otoku Hong Kong ni med najcenejšimi hoteli v Hong Kongu, a smo bili z njim izjemno zadovoljni.

JJ Hotel je v stavbi Lucky Centre na odlični lokaciji na otoku Hong Kong, blizu nakupovalnih središč in živahnega nočnega življenja, ključno z bari in diskotekami sumljivega slovesa na ulici Lockhart. Recepcija hotela JJ je v 9. nadstropju, hotelske sobe pa so raztresene po več nadstropjih, tako da se z receptorji praktično srečate smo pri prijavi in odjavi iz hotela. Slednje pripomore k občutku večje zasebnosti, za varnost pa je poskrbljeno z varnostnimi kamerami.

Sobe v hotelu JJ so za Hong Kong zelo velike, čiste, z velikimi garderobnimi omarami, veliko delovno mizo, brezplačnim (brezžičnim) dostopom do interneta, brezplačno plastenko vode, kavo in čajem ter bleščečimi kopalnicami, ki jih od sobe loči le steklena pregrada. Stekleno pregrado se sicer da zagrniti, vendar v primeru, da je v sobi še kdo, občutka popolne zasebnosti pod prho v hotelu JJ kljub temu ne boste imeli. Nekoliko ekscentričnim kopalnicam navkljub je JJ Hotel odlična izbira za prenočevanje v središču dogajanja na otoku Hong Kong in ga brez nadaljnjega priporočamo tako poslovnim kot zasebnim potnikom.

Rezervacija hotela JJ >>

The Emperor (Happy Valley) Hotel ****

The Emperor (Happy Valley) Hotel stoji na dokaj ugodni lokaciji na otoku Hong Kong. Do poslovnega središča Hong Konga je predaleč, da bi se tja lahko podali peš, so pa zato v bližini hotela postaje znamenitega hongkonškega dvonadstropnega tramvaja.

Sobe v hotelu The Emperor (Happy Valley) so lepo urejene in čiste. Med drugim so opremljene s klimatsko napravo, televizijo, pisalno mizo in sušilnikom za lase. V vsaki sobi je – kot je za Azijo običajno – tudi grelnik za vodo in zaloga brezplačnega čaja in kave.

V hotelu The Emperor (Happy Valley) nam je bil zelo všeč samopostrežni zajtrk. Poleg bogate izbire jedi je bilo vedno na razpolago tudi veliko svežega, zrelega, zelo okusnega sadja.

Rezervacija hotela The Emperor (Happy Valley) >>

Caritas Oswald Cheung International House ***

Caritas Oswald Cheung International House stoji v ribiškem naselju Tin Wan na jugu otoka Hong Kong. Od poslovnega središča Hong Konga na severni strani otoka ga loči 20 minut vožnje z avtobusom.

Hotel Caritas Oswald Cheung International House zaradi nekoliko odročne lokacije ni najbolj primeren za tiste, ki se v Hong Kongu ustavijo samo za nekaj kratkih dni, v katerih bi si radi ogledali čim več. Kdor načrtuje daljši obisk Hong Konga pa naj vsekakor razmisli o prenočevanju v hotelu Caritas Oswald Cheung International House, saj ta za svojo ceno ponuja neprimerno več udobja kot kateri koli hotel v centru Hong Konga.

Sobe v hotelu Caritas Oswald Cheung International House so velike, čiste, lepo urejene in z brezplačnim (žičnim) dostopom do interneta. V ceno naše hotelske sobe je bil vključen zajtrk, ki so nam ga vsako jutro pripravili po naročilu. Osebje v hotelu Caritas Oswald Cheung International House je zelo prijazno. Za goste so pripravili priročen seznam vseh avtobusnih povezav s poslovnim središčem Hong Konga in Kowloonom. Ko vam avtobusne linije postanejo jasne, ugotovite, da hotel Caritas Oswald Cheung International House še zdaleč ni na nedostopni lokaciji. Hong Kong se navsezadnje ponaša z enim izmed najučinkovitejših sistemov javnega potniškega prometa na svetu. Do hotela Caritas Oswald Cheung International House se lahko direktno z letališča Hong Kong pripeljete tudi z letališkim avtobusom (linija A10).

Rezervacija hotela Caritas Oswald Cheung International House >>

Vsi hoteli v Hong Kongu – brezplačna rezervacija >>