Hoteli v HongkonguBooking.com

Hotel JJ, Hong Kong

Hotel JJ, Hongkong

Izbira hotelov v Hongkongu je bogata. Cene hotelskih sob v Hongkongu so višje kot v večini azijskih držav, vendar v povprečju še vedno nekoliko nižje kot v evropskih prestolnicah.

Popotniki, ki se v Hongkong odpravljajo prvič, se najprej vprašajo, ali je bolje stanovati v hotelu na otoku Hongkong ali v Kowloonu, torej na celini. Na otoku Hongkong je poslovno središče Hongkonga, tako da tam prevladujejo dražji hoteli, namenjeni predvsem poslovnim potnikom, po Kowloonu pa so posejani tudi cenejši hoteli. Kdor se v Hongkong odpravlja poslovno in nima veliko časa, je najbolje, da si rezervira hotel čim bližje mesta sestankov, konferenc ali česar koli se udeležuje. Za vse ostale je popolnoma vseeno, ali ste nastanjeni v Kowloonu ali na otoku Hongkong, saj ima Hongkong izjemno učinkovit sistem mestnega potniškega prometa, s katerim se zelo hitro pripeljete z enega na drugi konec mesta.

V Hongkongu smo preizkusili peščico hotelov od najnižjega do srednjega cenovnega razreda.

Hollywood Guest House *

Hollywood Guest House je eden izmed najcenejših hotelov v Hongkongu, primeren za nahrbtnikarje, ki bi radi za prenočišče v Hongkongu zapravili čim manj denarja. Hotel oziroma gostišče je na odlični lokaciji v živahni četrti Tsim Sha Tsui v središču Kowloona, nekaj metrov od postaje metroja Tsim Sha Tsui. Pozitivna značilnost hotela Hollywood Guest House je tudi za Hongkong izjemno nizka cena, za katero pa ne dobite prav veliko.

Hollywood Guest House je v stavbi Chung King Mansion, v kateri je več kot 40 malih hotelov in na stotine poceni stanovanj, v katerih živijo v glavnem revni delavci iz Indije, Bangladeša in Afrike. V stavbi je vedno nepopisna gneča, zaradi katere je treba na dvigalo včasih čakati tudi deset minut. Hodniki so tako ozki, da se nam s popotniškim nahrbtnikom na rami skoznje ni uspelo stlačiti – morali smo ga sneti z ramen in ga vleči za seboj. Kogar daje klavstrofobija, naj na prenočevanje v Hollywood Guest House niti ne pomisli. Tudi sobe v Hollywood Guest House so majhne, kopalnice pa tako miniaturne, da smo morali med tuširanjem skorajda splezati na straniščno školjko.

Hotela Hollywood Guest House, tako kot večine ostalih hotelov v stavbi Chung King Mansion, ni mogoče rezervirati preko spleta.

Oriental Lander Hotel ***

Hotel Oriental Lander v četrti Mongkok v Kowloonu, slabih 10 minut hoda od postaje podzemne železnice Prince Edward, morda ni na najbolj priročni lokaciji, a za svojo ceno ponuja veliko.

Sobe v hotelu Oriental Lander so čiste, lepo urejene in z brezplačnim (žičnim) dostopom do interneta. Žal so sobe tudi zelo majhne, kar lahko gostom z velikimi kovčki povzroči nekaj težav s prostorom. A če potujete z relativno malo prtljage (ali če potujete sami), je hotel Oriental Lander dobra izbira.

Rezervacija hotela Oriental Lander >>

JJ Hotel ***

JJ Hotel v živahni četrti Wanchai na otoku Hongkong ni med najcenejšimi hoteli v Hongkongu, a smo bili z njim izjemno zadovoljni.

JJ Hotel je v stavbi Lucky Centre na odlični lokaciji na otoku Hongkong, blizu nakupovalnih središč in živahnega nočnega življenja, ključno z bari in diskotekami sumljivega slovesa na ulici Lockhart. Recepcija hotela JJ je v 9. nadstropju, hotelske sobe pa so raztresene po več nadstropjih, tako da se z receptorji praktično srečate smo pri prijavi in odjavi iz hotela. Slednje pripomore k občutku večje zasebnosti, za varnost pa je poskrbljeno z varnostnimi kamerami.

Sobe v hotelu JJ so za Hong Kong zelo velike, čiste, z velikimi garderobnimi omarami, veliko delovno mizo, brezplačnim (brezžičnim) dostopom do interneta, brezplačno plastenko vode, kavo in čajem ter bleščečimi kopalnicami, ki jih od sobe loči le steklena pregrada. Stekleno pregrado se sicer da zagrniti, vendar v primeru, da je v sobi še kdo, občutka popolne zasebnosti pod prho v hotelu JJ kljub temu ne boste imeli. Nekoliko ekscentričnim kopalnicam navkljub je JJ Hotel odlična izbira za prenočevanje v središču dogajanja na otoku Hongkong in ga brez nadaljnjega priporočamo tako poslovnim kot zasebnim potnikom.

Rezervacija hotela JJ >>

The Emperor (Happy Valley) Hotel ****

The Emperor (Happy Valley) Hotel stoji na dokaj ugodni lokaciji na otoku Hongkong. Do poslovnega središča Hong Konga je predaleč, da bi se tja lahko podali peš, so pa zato v bližini hotela postaje znamenitega hongkonškega dvonadstropnega tramvaja.

Sobe v hotelu The Emperor (Happy Valley) so lepo urejene in čiste. Med drugim so opremljene s klimatsko napravo, televizijo, pisalno mizo in sušilnikom za lase. V vsaki sobi je – kot je za Azijo običajno – tudi grelnik za vodo in zaloga brezplačnega čaja in kave.

V hotelu The Emperor (Happy Valley) nam je bil zelo všeč samopostrežni zajtrk. Poleg bogate izbire jedi je bilo vedno na razpolago tudi veliko svežega, zrelega, zelo okusnega sadja.

Rezervacija hotela The Emperor (Happy Valley) >>

Caritas Oswald Cheung International House ***

Caritas Oswald Cheung International House stoji v ribiškem naselju Tin Wan na jugu otoka Hongkong. Od poslovnega središča Hongkonga na severni strani otoka ga loči 20 minut vožnje z avtobusom.

Hotel Caritas Oswald Cheung International House zaradi nekoliko odročne lokacije ni najbolj primeren za tiste, ki se v Hongkongu ustavijo samo za nekaj kratkih dni, v katerih bi si radi ogledali čim več. Kdor načrtuje daljši obisk Hongkonga pa naj vsekakor razmisli o prenočevanju v hotelu Caritas Oswald Cheung International House, saj ta za svojo ceno ponuja neprimerno več udobja kot kateri koli hotel v centru Hongkonga.

Sobe v hotelu Caritas Oswald Cheung International House so velike, čiste, lepo urejene in z brezplačnim (žičnim) dostopom do interneta. V ceno naše hotelske sobe je bil vključen zajtrk, ki so nam ga vsako jutro pripravili po naročilu. Osebje v hotelu Caritas Oswald Cheung International House je zelo prijazno. Za goste so pripravili priročen seznam vseh avtobusnih povezav s poslovnim središčem Hongkonga in Kowloonom. Ko vam avtobusne linije postanejo jasne, ugotovite, da hotel Caritas Oswald Cheung International House še zdaleč ni na nedostopni lokaciji. Hongkong se navsezadnje ponaša z enim izmed najučinkovitejših sistemov javnega potniškega prometa na svetu. Do hotela Caritas Oswald Cheung International House se lahko direktno z letališča Hongkong pripeljete tudi z letališkim avtobusom (linija A10).

Rezervacija hotela Caritas Oswald Cheung International House >>

Vsi hoteli v Hong Kongu – brezplačna rezervacija >>