Hoteli v Krakovu

Hotel Polonia, Krakov

Hotel Polonia, Krakov

Hoteli Krakov >>

Krakov velja za najpomembnejši poljski turistični kraj, tako da ni presenetljivo, da je v Krakovu več kot 200 hotelov. Prevladujejo poceni hoteli z eno in dvema zvezdicama, precej je tudi hotelov s tremi zvezdicami.

V Krakovu je okoli 75 hotelov s štirimi in petimi zvezdicami, vključno s hoteli znanih hotelskih verig. Hoteli Novotel Krakow Centrum, Sheraton Krakow Hotel, Krakow Hilton Garden Inn ter Radisson Blu Hotel Krakow dobivajo številne pohvale poslovnih potnikov. Vsi našteti hoteli, razen hotela Radisson Blu Krakow, stojijo v centru ali blizu centra Krakova, tako da so primerni tudi za turistične obiske mesta.

Hotel Polonia ***

V Krakovu smo preizkusili hotel s tremi zvezdicami Polonia. Zanj smo se odločili iz več razlogov. Poceni hoteli z eno in dvema zvezdicama so večinoma daleč od starega mestnega jedra Krakova, hoteli s štirimi in s petimi zvezdicami v Krakovu pa niso najcenejši. Najmočnejša je konkurenca med hoteli s tremi zvezdicami, tako da hoteli te kategorije v Krakovu ponujajo najboljše razmerje med kakovostjo, lokacijo in ceno.

hotelu Polonia se radi pohvalijo, da goste sprejemajo že od leta 1917. Odkrito povedano se to nekoliko pozna na notranji opremi hotela. Tla so ponekod rahlo škripajoča in tudi postelje bi lahko počasi zamenjali z novejšimi. V sobi smo pogrešali klimatsko napravo. Po drugi strani je bila kopalnica popolnoma nova, čista in sodobna, tako da hotel očitno počasi le prenavljajo. Hotel Polonia je na odlični lokaciji med železniško postajo in starim mestnim jedrom, v ceno naše sobe je bil vključen samopostrežni zajtrk (katerega kakovost sicer ni bila najboljša, a se je vendarle našla kakšna okusna jed).

hotelom Polonia smo bili tako v splošnem zadovoljni in ga brez nadaljnjega priporočamo nekoliko manj zahtevnim gostom, ki se zavedajo, da se poljski standardi za zdaj pač še ne morejo primerjati z zahodnoevropskimi.

Rezervacija hotela Polonia >>

Vsi hoteli v Krakovu >>