Hoteli v Kuala Lumpurju

Bazen v hotelu Radius International Kuala Lumpur

Bazen v hotelu Radius International Kuala Lumpur

Hoteli Kuala Lumpur >>

V Kuala Lumpurju je velika izbira hotelov vseh cenovnih razredov. Območja z največjo koncentracijo hotelov so Kitajska četrt, ulica Bukit Bintang in Zlati trikotnik.

V Kitajski četrti so v glavnem cenejši hoteli, a nekateri zmed njih kljub temu kar udobni, na primer Swiss Inn Hotel Kuala Lumpur. Spanje v Kitajski četrti priporočamo tistim, ki želijo prenočevati v pisani, podnevi bučni in izredno zanimivi etnični četrti z veliko izbiro kitajskih restavracij. V Kitajski četrti je tudi znamenita nočna tržnica na ulici Petaling, blizu je Centralna tržnica z veliko izbiro izdelkov malezijske domače obrti in tudi glavne kulturnozgodovinske znamenitosti Kuala Lumpurja so iz Kitajske četrti zlahka dosegljive peš. Po drugi strani pa v Kitajski četrti manjka nočnega življenja. Kdor rad prenočuje blizu barov, klubov in diskotek, naj poišče hotel v Zlatem trikotniku ali na ulici Bukit Bintang.

Izbira hotelov na ulici Bukit Bintang je zelo široka: od sumljivih poceni hotelov, ki sobe ponujajo celo na uro (in je vsem verjetno jasno, za kakšen posel gre), do popolnoma sprejemljivih hotelov srednjega razreda in nekaj razkošnih hotelov s petimi zvezdicami, na primer Grand Millenium Hotel Kuala Lumpur in JW Marriott Hotel Kuala Lumpur. Ulica Bukit Bintang je zvečer zelo živahna. Na njej in v njeni okolici je ogromno restavracij in barov (tudi s hostesami), v katerih se lahko zabavate pozno v noč.

V Zlatem trikotniku (predvsem na Jalan Ampang in Jalan Sultan Ismail) ter na širšem območju KLCC (Petronas Twin Towers) pa je največja koncentracija hotelov s petimi zvezdicami v Kuala Lumpurju. Hkrati je to območje z najdražjimi nočnimi lokali, v katerih se radi zabavajo tujci in premožni domačini.

Koristen namig

Hoteli s petimi zvezdicami v Kuala Lumpurju v primerjavi z Evropo niso predragi, medtem ko hoteli srednjega razreda za svojo ceno velikokrat ponujajo manj, kot bi pričakovali. Če se ozirate po hotelih srednjega razreda zato preverite tudi posebne ponudbe hotelov višjega razreda, kajti prav lahko se zgodi, da slednji le za nekaj dodatnih evrov ponujajo neprimerno več.

V Kuala Lumpurju smo preizkusili naslednje hotele:

Swiss Inn Hotel Kuala Lumpur ***

Hotel Swiss Inn je prijeten, izredno priljubljen hotel srednjega razreda v osrčju pisane Kitajske četrti. Znamenita nočna tržnica na ulici Petaling je praktično pred vrati hotela, v neposredni bližini je veliko restavracij in internetnih kavarn, Centralna tržnica je oddaljena manj kot 10 minut hoda in tudi do Petkove mošeje in Trga neodvisnosti se zlahka podate peš. Postaja mestne železnice Pasar Seni, s katere vozijo direktni vlaki do KLCC (Petronas Twin Towers), je oddaljena 10 minut hoje.

Sobe v hotelu Swiss Inn so udobne in lepo urejene, klimatizirane in s kopalnicami. V restavraciji strežejo dober samopostrežni zajtrk. Sicer se hotel Swiss Inn razpreda po več tradicionalnih kitajskih trgovskih hišah, kar pričara enkratno vzdušje, čeprav se v labirintih hodnikov marsikateri gost vsaj prvi dan izgubi.

Hotel Swiss Inn je dobra izbira, če si želite prenočevati v hotelu srednjega razreda v osrčju najzanimivejše kuala lumpurske etnične četrti, blizu kulturnozgodovinskih znamenitosti Kuala Lumpurja.

Rezervacija hotela Swiss Inn Kuala Lumpur >>

Radius International Hotel Kuala Lumpur ***

Hotel Radius International stoji na obrobju Zlatega trikotnika, v neposredni bližini ulice Bukit Bintang. Lokacija hotela Radius International je idealna za tiste, ki želijo prenočevati v predelu Kuala Lumpurja z velikimi nakupovalnimi centri živahnim nočnim življenjem.

Hotel Radius International ni med najcenejšimi hoteli v Kuala Lumpurju. Njegova pozitivna značilnost je bazen, negativna pa, da sobe niso tako lepo urejene, kot bi pričakovali v hotelu tega cenovnega razreda. Sobe so sicer čiste, klimatizirane, opremljene s sefi in seveda kopalnicami, vendar je notranja oprema že nekoliko dotrajana. Če vas to ne moti, je hotel Radius International dobra izbira, v nasprotnem primeru se ozrite po hotelih višjega razreda.

Rezervacija hotela Radius International Kuala Lumpur >>

Vsi hoteli v Kuala Lumpurju – brezplačna rezervacija >>