Hoteli v Manili

Udobna soba v hotelu Berjaya Makati v Manili

Udobna soba v hotelu Berjaya Makati v Manili

Hoteli Manila >>

Izbira hotelov v Manili je široka: od zatohlih lukenj brez klimatske naprave in tople vode do razkošnih hotelov s petimi zvezdicami najbolj znanih mednarodnih hotelskih verig.

Več cenejših hotelov je v četrti Ermita oziroma Malate, večina je nanizanih ob ulicah A Mabini in Adriatico. V četrti Malate je tudi nekaj hotelov srednjega razreda in nekaj razkošnih hotelov. Največja koncentracija dobrih hotelov pa je v poslovno-trgovski četrti Makati.

V Manili smo preizkusili tri hotele različnih cenovnih in kakovostnih razredov: poceni Mabini Pension na ulici A. Mabini v četrti Malate, hotel s tremi zvezdicami Pearl Garden na ulici M. Adriatico v četrti Malate in hotel s tremi zvezdicami Berjaya Hotel Makati v poslovni četrti Makati. Na podlagi izkušenj vam toplo priporočamo, da za hotel v Manili odštejete kakšen evro več in si privoščite nekaj razkošja, ki ga v vroči, hrupni in onesnaženi Manili več kot potrebujete.

Mabini Pension

Mabini Pension je relativno poceni hotel. V njem so nam ponudili sobo brez klimatske naprave in tople vode za približno 33 evrov. Soba, v kateri smo prenočevali, je bila sicer velika, vendar umazana in polna komarjev. Vhod v sobo je bil v pritličju, na notranjem dvorišču, po katerem je korakala vojska ščurkov, ki se ji je sem ter tja pridružila kakšna prestrašena podgana. Sobe v višjih nadstropjih hotela Mabini Pension so menda prijetnejše, a na podlagi naše izkušnje se vanj ne bi vračali.

Berjaya Makati Hotel

Berjaya Makati Hotel je lep hotel s tremi zvezdicami in velikimi, udobnimi, dobro opremljenimi in prijetnimi sobami. Zvečer smo se z največjim veseljem vračali vanj, včasih pa smo se s hrupnih ulic Manile v oazo miru hotelske sobe zatekli tudi na kratek popoldanski počitek. Za sobo s samopostrežnim zajtrkom smo plačali 63 evrov na noč, torej skoraj dvakrat več, kot v hotelu Mabini Pension, vendar kakovost hotela Berjaya Manila po našem mnenju več kot odtehta razliko v ceni.

Rezervacija hotela Berjaya Makati >>

Hotel Pearl Garden

Hotel Pearl Garden je cenovno ugoden hotel srednjega razreda v četrti Malate. Sobe so čiste in lepo urejene. Osebje na recepciji je prijazno. Za klimatizirano sobo s kopalnico, brezplačnim odstopom do interneta in samopostrežnim zajtrkom smo odšteli 43 evrov. Kakovost zajtrka je sprejemljiva, vsaj za filipinske standarde. Soba je bila opremljena tudi s sefom, kar je v Manili zelo priročno. Sef je bil dovolj velik, da smo vanj lahko spravili prenosni računalnik, fotoaparat s tremi objektivi, bliskavico in video kamero.

Lokacija hotela Pearl Garden je ugodna. V neposredni okolici hotela so številne restavracije in Robinson, eno izmed najbolj priljubljenih nakupovalnih središč v Manili. Dokaj blizu hotela je tudi postaja mestne železnice UN Avenue.

Rezervacija hotela Pearl Garden >>

Vsi hoteli v Manili – brezplačna rezervacija >>