Hoteli v Melniku, Bolgarija

Melnik, Bolgarija

Melnik, Bolgarija

Hoteli Melnik >>

V Melnik smo prispeli brez hotelske rezervacije. Glede na to, da smo po Bolgariji potovali v začetku junija, torej izven glavne turistične sezone, smo bili prepričani, da nam bo uspelo najti prosto sobo.

Domačini so nas seveda takoj opazili, kako z nahrbtniki postopamo po vasi, in nam začeli ponujati sobe. Ponudb nismo sprejeli, ker smo se odločili prenočišča v Melniku malo bolj natančno raziskati.

Popotniki v glavnem lahko izbirajo med zasebnimi sobami, ki jih oddajajo skoraj v vsaki drugi hiši. V vasi je za zdaj le eno prenočišče, ki bi ga lahko označili kot hotel, in sicer Hotel Bolyarka. Ogledali smo si eno izmed sob, ki je bila zelo lepo urejena in čista, poleg tega imajo v hotelu tudi finsko savno. Skoraj smo se že odločili prespati tam, pa nas je zelo zmotil odnos zaposlenih. Naravnost šokirani smo bili, saj smo v hotelu Bolyarka prvič v Bolgariji naleteli na neprijaznost. In kmalu tudi ugotovili, od kod izvira: lastnika (ali direktorja) hotela smo večkrat videli, kako renči na zaposlene, tako da ni presenetljivo, da niso ravno dobre volje.

Navsezadnje smo se odločili prespati v hotelu Sveti Nikola. Čeprav ga imenujejo hotel, je pravzaprav zasebna hiša z nekaj sobami za goste, čisto na koncu vasi. Lastniki so nas izjemno lepo sprejeli, soba je bila čista in velika, zajtrk pa majhen: dva kosa ocvrtega, v razžvrkljana jajca namočenega kruha (francoski toast po domače), in domača (dobra) marmelada ter kava ali čaj. A za 50 levov na noč za dvoposteljno sobo smo bili popolnoma zadovoljni.

Ponudba hotela v Melniku na spletu za zdaj ni ravno bogata, tako da lahko poskusite srečo in se v vas odpravite na slepo, ali pa si pred tem oglejte spletno ponudbo hotelov v Melniku. Morda boste našli kaj ugodnega in udobnega.