Hoteli v Parizu

Hotel Avenir Montmartre v Parizu

Hotel Avenir Montmartre v Parizu

Hoteli Pariz >>

V Parizu je več kot tisoč hotelov: od razpadajočih penzionov v zakotnih predmestjih do razkošnih palač s pogledom na Eifflov stolp. Cene hotelov kljub močni konkurenci niso najugodnejše. Nočitev v dvoposteljni sobi v sprejemljivem hotelu z dvema zvezdicama blizu centra Pariza stane najmanj 60 € (vendar le, če rezervirate vnaprej preko spleta), cene hotelov s tremi zvezdicami se gibljejo med 100 in 200 €, cene hotelov s štirimi zvezdicami med 150 in 450 € na noč.

Glede na velikost Pariza se verjetno sprašujete, v katerem delu mesta je najbolje prenočevati. Enostavnega odgovora na to vprašanje po eni strani ni, po drugi strani pa je dokaj kratek: lokacija prenočišča v Parizu ni najbolj pomembna, če le niste preveč daleč od centra mesta. Pariz je namreč tako velik, da se boste morali v vsakem primeru voziti z metrojem, ne glede na to, v katerem delu mesta prenočujete.

V okolici Louvra in Elizejskih poljan stojijo večinoma dražji hoteli s štirimi in petimi zvedicami in tudi cene hotelov v tem delu Pariza so primerno zasoljene. Stanovati lučaj od Slavokola zmage, Louvra ali nakupovalnega paradiža na Bd Hausmann je sicer lepo, vendar si to razkošje lahko privoščijo le redki turisti. Hkrati je treba računati tudi s tem, da v teh okrožjih domujejo najdražje restavracije.

Poceni hoteli v Parizu so posejani po okrožjih, nekoliko bolj oddaljenih od centra mesta. Dokaj priročno je deveto okrožje, ki se razprostira od severne železniške postaje (Gare du Nord) do Montmartra. V tem okrožju je ena od največjih koncentracij hotelov turističnega razreda, po Montmartru in pod njim so posejane številne cenejše restavracije, vožnja z metrojem do centra mesta traja manj kot 20 minut. Mi smo večkrat prenočevali v tem delu mesta, med drugim v hotelu Avenir Montmartre, na Montmartru pa smo odkrili odlično restavracijo Le Relais Gascon. Slaba stran prenočevanja v tej četrti je njen videz, saj je precej utrujena, v predelu Pigalle ob vznožju Montmartra (kjer stoji tudi znameniti Moulin Rouge) pa je četrt rdečih luči.

Za prenočevanje v Parizu je priročna tudi tako imenovana latinska četrt na jugu Sene. V njej najdete hotele vseh kategorij, restavracije vseh cenovnih razredov in številne bare. Cene hotelov v tem delu Pariza so nekoliko višje kot v prej omenjenem devetem okrožju, a je tudi soseska veliko lepša in prijetnejša.

Rezervacije hotelov v Parizu >>