Hoteli v Pragi

Hotel Corinthia Praga

Hotel Corinthia Praga

Hoteli Praga >>

Izbira hotelov v Pragi je velika in raznovrstna. Po mestu je trenutno posejanih več kot 700 hotelov  vseh kategorij: od enostavnih gostišč, primernih predvsem za turiste, do udobnih poslovnih hotelov in luksuznih hotelov s petimi zvezdicami, nad katerimi se ne bi pritoževali niti najbolj zahtevni gostje.

Splošna kakovost hotelov v Pragi se je v zadnjih letih občutno izboljšala. Hotelov z eno in dvema zvezdicama praktično ni več, saj so večino obnovili in preuredili v udobnejše hotele s tremi zvezdicami.

Najzahtevnejši gostje lahko izbirajo izmed več kot štirideset hotelov s petimi zvezdicami v Pragi. Enega izmed njih, in sicer hotel Corinthia Praga, smo preizkusili tudi mi. Preberite našo oceno hotela Corinthia Praga.

Večina hotelov s petimi zvezdicami v Pragi je sicer cenovno dostopna le premožnejšim turistom in poslovnim potnikom ali tistim, ki se v Pragi na službene stroške udeležijo kakšnega kongresa. Kongresni turizem v Pragi cveti in hoteli s petimi zvezdicami od njega kar dobro živijo. Julija in avgusta, ko kongresni turizem v Pragi skoraj popolnoma zamre, pa imajo luksuzni hoteli v Pragi težave s polnjenjem svojih sob in ker praznih sob ne marajo niti v najdražjih hotelih, sobe ponujajo po izjemno nizkih cenah. Če se v Prago odpravljate julija in avgusta, zato le pobrskajte po rezervacijskem sistemu hotelov v Pragi in z malo sreče boste hotel s petimi zvezdicami lahko rezervirali za tretjino običajne cene.

V Pragi je največja konkurenca med hoteli s tremi in štirimi zvezdicami, ki se srdito borijo za goste. Ravno zaradi tega hoteli s štirimi zvezdicami v okviru posebnih ponudb cene pogosto spustijo na ali celo pod raven cen hotelov s tremi zvezdicami, tako da si lahko z malce sreče in načrtovanja za isto ceno privoščite malo več razkošja.

Rezervacije hotelov v Pragi >>