Hoteli v SeviljiBooking.com

Strehe Seville

Strehe Seville

V Sevilli je več kot 100 hotelov vseh cenovnih razredov: od enostavnih družinskih gostišč, ki jih v Španiji imenujejo “hostal”, do razkošnih palač s petimi zvezdicami.

Glede na to, da je Sevilja izredno priljubljena turistična destinacija, smo bili presenečeni nad ugodnimi cenami hotelov. Seviljo smo obiskali avgusta, v najvišji turistični sezoni, a smo si kljub temu lahko privoščili razkošje hotelov s štirimi zvezdicami za manj kot 60 € na noč.

Preizkusili smo dva hotela: hotel Hesperia Sevilja in hotel Sevilja Center. Oba sta v novem delu mesta.

Hotel Hesperia Sevilja

V hotelu Hesperia Sevilja smo izkoristili spletno promocijo, med katero so tri nočitve brez zajtrka stale samo 128,40 €, torej 42,80 € na noč. Tako ugodno ceno si je bilo mogoče zagotoviti izključno z rezervacijo preko spleta.

Hesperia Sevilja je relativno star hotel s štirimi zvezdicami. Na zunaj ni nič kaj privlačen, smo bili pa zato toliko bolj prijetno presenečeni po vstopu v hotelsko sobo. Sobe v hotelu Hesperia Sevilja so velike, obnovljene in klimatizirane. Kopalnice so svetle in do potankosti urejene. V sobah je televizija, telefon, minibar, v kopalnicah gel za tuširanje in šampon, zobna ščetka in zobna pasta, komplet za britje, kapa za tuširanje, gobica za čiščenje čevljev. V hotelu Hesperia Sevilja lahko torej brez odhoda v trgovino prenočite tudi, če doma pozabite kakšnega izmed toaletnih pripomočkov.

Hotel Hesperia Sevilja je prava izbira tudi za tiste, ki radi nakupujete. V bližini hotela je nakupovalno središče Nervión Plaza (v katerem si mimogrede lahko privoščite tudi okusen španski obrok), malo dlje znana španska veleblagovnica El Corte Inglés.

Rezervacija hotela Hesperia Sevilja >>

Hotel Sevilja Center

Hotel Sevilja Center je novejši hotel, nekoliko bližje staremu delu Sevilje kot hotel Hesperia Sevilja. Tudi tu so sobe velike in urejene, tudi tu vas čakajo televizija, telefon, minibar, klimatska naprava in toaletni pripomočki. Če imate s seboj prenosni računalnik, lahko v hotelski sobi brezplačno dostopate do interneta. Če računalnika nimate, lahko do interneta za 8 evrov na dan dostopate preko televizije. Sobe so zvočno izolirane, tako da v hotelu Sevilja Center brezskrbno sanjajo tudi gostje z rahlim spancem.

Glavne stvari, ki hotel Sevilja Center postavljajo nad hotel Hesperia Sevilja, pa so zunanji bazen (majhen je, a se je vseeno prijetno med siesto ali zvečer namočiti v njem), fitness center, savna in jacuzzi. Uporaba vsega navedenega je za goste hotela brezplačna.

Edina pripomba, ki jo imamo nad hotelom hotel Sevilja Center, gre na račun razsvetljave v sobah, in ta pripomba pravzaprav velja tudi za večino ostalih hotelov višjega razreda. Vodstvo hotelov si očitno zatiska oči pred dejstvom, da poslovni potniki hotelskih sob ne uporabljamo zgolj za počitek, ampak tudi za delo. In če ni prave razsvetljave, je delo v hotelskih sobah silno neprijetno.

Za nočitev v hotelu Sevilja Center smo plačali 60 €, kar je glede na kakovost in ponudbo hotela izredno ugodna cena.

Rezervacija hotela Sevilja Center >>

Vsi hoteli v Sevilji >>