Hoteli v Sevilli

Strehe Seville

Strehe Seville

Hoteli Sevilla >>

V Sevilli je več kot 100 hotelov vseh cenovnih razredov: od enostavnih družinskih gostišč, ki jih v Španiji imenujejo “hostal”, do razkošnih palač s petimi zvezdicami.

Glede na to, da je Sevilla izredno priljubljena turistična destinacija, smo bili presenečeni nad ugodnimi cenami hotelov. Sevillo smo obiskali avgusta, v najvišji turistični sezoni, a smo si kljub temu lahko privoščili razkošje hotelov s štirimi zvezdicami za manj kot 60 € na noč.

Preizkusili smo dva hotela: hotel Hesperia Sevilla in hotel Sevilla Center. Oba sta v novem delu mesta.

Hotel Hesperia Sevilla

V hotelu Hesperia Sevilla smo izkoristili spletno promocijo, med katero so tri nočitve brez zajtrka stale samo 128,40 €, torej 42,80 € na noč. Tako ugodno ceno si je bilo mogoče zagotoviti izključno z rezervacijo preko spleta.

Hesperia Sevilla je relativno star hotel s štirimi zvezdicami. Na zunaj ni nič kaj privlačen, smo bili pa zato toliko bolj prijetno presenečeni po vstopu v hotelsko sobo. Sobe v hotelu Hesperia Sevilla so velike, obnovljene in klimatizirane. Kopalnice so svetle in do potankosti urejene. V sobah je televizija, telefon, minibar, v kopalnicah gel za tuširanje in šampon, zobna ščetka in zobna pasta, komplet za britje, kapa za tuširanje, gobica za čiščenje čevljev. V hotelu Hesperia Sevilla lahko torej brez odhoda v trgovino prenočite tudi, če doma pozabite kakšnega izmed toaletnih pripomočkov.

Hotel Hesperia Sevilla je prava izbira tudi za tiste, ki radi nakupujete. V bližini hotela je nakupovalno središče Nervión Plaza (v katerem si mimogrede lahko privoščite tudi okusen španski obrok), malo dlje znana španska veleblagovnica El Corte Inglés.

Rezervacija hotela Hesperia Sevilla >>

Hotel Sevilla Center

Hotel Sevilla Center je novejši hotel, nekoliko bližje staremu delu Seville kot hotel Hesperia Sevilla. Tudi tu so sobe velike in urejene, tudi tu vas čakajo televizija, telefon, minibar, klimatska naprava in toaletni pripomočki. Če imate s seboj prenosni računalnik, lahko v hotelski sobi brezplačno dostopate do interneta. Če računalnika nimate, lahko do interneta za 8 evrov na dan dostopate preko televizije. Sobe so zvočno izolirane, tako da v hotelu Sevilla Center brezskrbno sanjajo tudi gostje z rahlim spancem.

Glavne stvari, ki hotel Sevilla Center postavljajo nad hotel Hesperia Sevilla, pa so zunanji bazen (majhen je, a se je vseeno prijetno med siesto ali zvečer namočiti v njem), fitness center, savna in jacuzzi. Uporaba vsega navedenega je za goste hotela brezplačna.

Edina pripomba, ki jo imamo na hotel Sevilla Center, gre na račun razsvetljave v sobah, in ta pripomba pravzaprav velja tudi za večino ostalih hotelov višjega razreda. Vodstvo hotelov si očitno zatiska oči pred dejstvom, da poslovni potniki hotelskih sob ne uporabljamo zgolj za počitek, ampak tudi za delo. In če ni prave razsvetljave, je delo v hotelskih sobah silno neprijetno.

Za nočitev v hotelu Sevilla Center smo plačali 60 €, kar je glede na kakovost in ponudbo hotela izredno ugodna cena.

Rezervacija hotela Sevilla Center >>

Vsi hoteli v Sevilli >>