Hoteli v Singapurju

Hotel Mandarin Orchard v centru Singapurja

Razkošna soba v hotelu Mandarin Orchard v Singapurju

Hoteli Singapur >>

Cene hotelov v Singapurju so občutno višje kot v ostalih državah Jugovzhodne Azije. A glede na močno konkurenco med hoteli srednjega in višjega razreda je vedno na voljo množica popustov, kar pomeni, da lahko z malo sreče in poizvedovanja noč preživite v razkošnem mednarodnem hotelu in zanj plačate polovico ali celo manj, kot bi plačali v kateri koli evropski prestolnici.

Največ poceni hotelov v Singapurju je v četrti Geylang na vzhodu Singapurja, precej daleč od centra. Četrt Geylang je znana po dobrih restavracijah in tudi kot četrt rdečih luči, tako da je ponoči lahko precej hrupna. Poceni hotelske sobe v Geylangu pridno polnijo ljubitelji prijateljic noči, tako da prenočevanje v tej četrti za družine z otroki verjetno ni ravno najprimernejše. Cenejša prenočišča blizu centra Singapurja so v glavnem nanizana na Bencoolen Street in Beach Road, v Mali Indiji in kitajski četrti, največ hotelov srednjega in visokega razreda pa je na Orchard Road in v njeni okolici.

Preizkusili smo naslednje hotele v Singapurju:

Hotel Madarin Orchard Singapore *****

Hotel Mandarin Orchard Singapore s petimi zvezdicami je eden izmed najrazkošnejših hotelov v Singapurju. Stoji v dveh štiridesetnadstropnih stolpnicah na nakupovalni ulici Orchard Road.

Velike sobe v hotelu Meritus Mandarin Orchard Singapore so opremljene z izredno kakovostnimi posteljami, prostornimi garderobnimi omarami, počivalniki, delovnimi mizami in gigantskimi LCD televizijskimi sprejemniki. V sobah so tudi elektronski sefi, ki so dovolj veliki za manjše prenosne računalnike. Da so v hotelu mislili tudi na najmanjše podrobnosti, priča dejstvo, da je v sefu električna vtičnica. Elektronske naprave lahko torej brez skrbi polnite zaklenjene v sefu, medtem ko se potepate po mestu. Kopalnice v sobah hotela Mandarin Orchard Singapore so dobro opremljene in odete v bleščeč marmor.

Bogat samopostrežni zajtrk strežejo v krožnem 39. nadstropju hotela, od koder se odpira prekrasen pogled na vse strani Singapurja. Lep razgled je tudi iz hotelskih sob v višjih nadstropjih.

Hotel Mandarin Orchard Singapore je dobra izbira za tiste, ki si želijo v Singapurju privoščiti najboljše. Pri tem pa sploh ni nujno, da bi morali za to zapraviti veliko denarja, kajti v hotel Meritus Mandarin goste skoraj vedno vabijo s posebno ugodnimi ponudbami. Marca 2009 smo tako za tri noči v dvoposteljni sobi s samopostrežnim zajtrkom plačali samo 280 €. V hotelu takšnega razreda bi v Evropi isto ceno plačali za eno samo noč.

Rezervacija hotela Meritus Mandarin Singapore >>

Hotel Berjaya ****

Hotel Berjaya je butični hotel s štirimi zvezdicami v kitajski četrti Singapurja. Hotel Berjaya je v obnovljeni tradicionalni kitajski trgovski hiši. Sobe so čiste in urejene, opremljene s starinskim pohištvom s tradicionalnim kitajskim pridihom. V okolici hotela je množica pubov, barov in restavracij. Kitajska četrt je oddaljena le pet minut hoda, do nakupovalne ulice Orchard Road pa se je treba odpeljati z metrojem. Hotel Berjaya je primeren za tiste, ki si želijo v Singapurju privoščiti udobje hotela s štirimi zvezdicami s pridihom kitajsko-kolonialne tradicije in za tiste, ki radi prenočujejo blizu živahnega nočnega življenja.

Rezervacija hotela Berjaya >>

Hotel Summer View ***

Hotel Summer View je lepo urejen hotel na Bencoolen Street, kakšnih sedem minut hoda od postaje podzemne železnice Bugis in prijetnega nakupovalnega centra Bugis Junction. Zelo blizu hotela je tudi Sim Lim Square, največje za računalniško opremo in zabavno elektroniko specializirano nakupovalno središče v Singapurju. Sobe v hotelu Summer View niso največje, vendar so čiste, prijetne in dobro opremljene.

Hotel Summer View je dobra izbira za tiste, ki iščejo ugodno razmerje med ceno in kakovostjo hotela v Singapurju.

Rezervacija hotela Summer View >>

Aqueen Hotel Lavender ***

Aqueen Hotel Lavender v Singapurju so odprli konec leta 2009. Aqueen Hotel Lavender ponuja enkratno razmerje med ceno in kakovostjo. Hotel leži na ulici Lavender in je 10 minut hoda oddaljen od postaje singapurske mestne železnice MRT ter praktično nasproti avtobusne postaje, s katere vozijo mednarodni avtobusi v Malezijo. Izpred hotela Aqueen Lavender na razne konce Singapurja vozijo tudi mestni avtobusi.

Sobe v hotelu Aqueen Lavender so majhne, a sodobne, čiste in enkratno opremljene. Všeč so nam bile predvsem različne možnosti razsvetljave v sobi – od diskretne osvetlitve do dovolj močnih luči za udobno delo. V nekaterih (tudi dragih!) hotelih imamo občutek, da želijo goste, ki morajo v sobah delati, s slabo razsvetljavo dobesedno oslepiti, v hotelu Aqueen Lavender pa je dobro poskrbljeno za utrujene oči.

Goste hotela Aqueen Lavender v sobah pričakajo brezplačne plastenke vode, grelnik vode in brezplačna kava ter čaj. Ob našem obisku so gostom ponujali tudi brezplačen širokopasovni dostop do interneta (slednje se lahko spremeni – če potrebujete internet, v času rezervacije preverite, ali je še vedno brezplačen).

V hotelu Aqueen Lavender ne strežejo zajtrka, je pa v pritličju hotela prijeten lokal z zadovoljivo izbiro hrane in pijače ter občasno živo glasbo. Nekaj korakov od hotela je tržnica s hrano (v pritličju zgradbe Eminem Plaza), na kateri si lahko privoščite številne poceni lokalne specialitete. Tudi majhnih trgovin, odprtih 24 ur (na primer 7-11), v bližini hotela Aqueen Lavender ne manjka, tako da so skrbi, da bi bili med bivanjem v hotelu Aqueen Lavender lačni, popolnoma odveč.

Rezervacija hotela Aqueen Lavender >>

Value Hotel Balestier **

Value Hotel Balestier je hotel nižjega cenovnega razreda z dvema zvezdicama v Singapurju. Value Hotel Balestierse nahaja blizu centra mesta. Pred hotelom je avtobusna postaja, s katere vozijo avtobusi do nakupovalne ulice Orchard Road, do Serangoon Road (na obrobje barvite indijske četrti) in do postaje MRT Novena (le-ta je od hotela oddaljena le dve avtobusni postajališči). Vožnja do centra mesta v nobenem primeru ne bi smela trajati dlje od desetih minut.

Standardne sobe v Value Hotelu Balestier so zelo majhne in brez oken. Sobe superior imajo okna, so nekoliko večje in opremljene z majhnimi garderobnimi omarami ter predvajalniki DVD. V vseh sobah je telefon in velika televizija LCD.

Value Hotel Balestier v Singapurju je primeren hotel za tiste, ki iščejo poceni prenočišče in jih ne moti, da so sobe majhne in skromno opremljene ter da se je treba do centra Singapurja odpeljati z avtobusom in/ali vlakom MRT.

Rezervacija – Value Hotel Balestier >>

Hotel 81 Star **

Hotel 81 Star je zelo poceni hotel v Singapurju. Hotel 81 Star leži v okrožju Geylang, blizu postaje singapurske mestne železnice MRT Aljunied. Geylang je četrt rdečih luči, v kateri v zadnjem času kot gobe po dežju rastejo poceni hoteli, predvsem hotelskih verig Hotel 81 in Fragrance Hotel.

Glede na to, da je Hotel 81 Star sredi četrti rdečih luči, so sobe v hotelu boljše, kot smo pričakovali, a se kljub temu ne morejo primerjati z brezhibno čistimi in lepo urejenimi sobami v dražjih singapurskih hotelih. Čistoča v Hotelu 81 Star je nekoliko pod povprečnim singapurskim nivojem, a če v Singapur pripotujete iz okoliških držav jugovzhodne Azije in ste na tesnem z denarjem, bo Hotel 81 Star kar pravi za vas.

Hotel 81 Star je morda primeren za nahrbtnikarje, ki so v zameno za nizko ceno pripravljeni prenočevati v povprečno čistih hotelskih sobah sredi četrti rdečih luči. Popotnikom, ki si želijo v Singapurju privoščiti nekaj več razkošja, pa vsekakor priporočamo, da rezervirajo boljši hotel v centru mesta.

Rezervacija Hotela 81 Star >>

Hotel Raffles *****

Hotela Raffles nismo preizkusili, ga pa posebej omenjamo zaradi tega, ker verjetno ni samo najbolj znan hotel v Singapurju, pač pa kar v celi Jugovzhodni Aziji. Hotel Raffles so odprli že daljnega leta 1887, torej v času, ko je bil Singapur angleška kolonija, in že takrat so se okoli njega spletale zgodbe biseru Daljnega vzhoda. Hotel Raffles stoji na fantastičnem tropskem vrtu v središču Singapurja. V njem so številne trgovine in muzej. Vrt je odprt tudi za zunanje obiskovalce in si ga splača ogledati.

Cene sob v hotelu Raffles so njegovi slavi in razkošju primerne. Nočitev stane od 350 € navzgor. A kdor si jo lahko privošči, mu zagotovo ne bo žal…

Rezervacija hotela Raffles >>

Ostali hoteli v Singapurju

Vsi hoteli v Singapurju >>