Hoteli v Sydneyu

Central Railway Hotel and Apartments, Sydney

Central Railway Hotel and Apartments, Sydney

Hoteli Sydney >>

Izbira hotelov v Sydneyu je velika in raznovrstna: od poceni gostišč do prijetnih butičnih hotelov in razkošnih hotelov mednarodnih hotelskih verig, ki ponujajo sobe s čudovitim pogledom na sydneysko opero in pristaniški most.

Cene hotelov nižjega razreda v Sydneyu so glede na to, kaj ponujajo in v kakšnem stanju so, nekoliko višje kot v Evropi. V najvišji poletni sezoni (ta v Sydneyu traja od novembra do februarja) je v Sydneyu težko dobiti sobo, ki stane manj kot 60 AUD. V sobi tega cenovnega razreda verjetno ne bo kopalnice in tudi klimatsko napravo lahko odmislite.

V hotelih srednjega razreda v Sydneyu boste za nočitev v dvoposteljni sobi odšteli od 100 do 180 AUD, cene hotelov višjega razreda v Sydneyju pa se začnejo pri 180 AUD na noč.

Poceni hoteli v Sydneyu so posejani predvsem po četrti King’s Cross – tradicionalnem središču nahrbtnikarjev, v katerem ne manjka poceni restavracij s hitro hrano, pubov, diskotek in “klubov za gospode”. Zabave željni turisti radi prenočujejo tudi v soseskah Darlinghurst, Paddington ali Bondi.

Dražji hoteli so posejani po CBD (Central Business District), poslovnem središču Sydneya. V bližnji soseski The Rocks, najstarejšem delu Sydneya, pa lahko najdete kakšen prijeten butični hotel.

V Sydneyju smo preizkusili dva hotela:

Central Railway Hotel and Apartments

Naj vas ime ne zapelje – Central Railway Hotel and Apartments ne stoji v neposredni bližini glavne železniške postaje Central Station v Sydneyu, pač pa je od nje oddaljen dobrih deset minut hoda.

Central Railway Hotel and Apartments ima sicer dobre avtobusne povezave s poslovnim središčem Sydneya, glavno železniško postajo in pomolom Circular Quay, tako da lokacija hotela ni napačna.

Central Railway Hotel and Apartments so leta 2008 v celoti obnovili. Sobe so velike, čiste, opremljene s klimatsko napravo, hladilnikom, mikrovalovno pečico ter založene z brezplačno kavo in čajem. Na prijetnem notranjem dvorišču je postavljenih nekaj miz in stolov.

Central Railway Hotel and Apartments ponuja odlično razmerje med kakovostjo in ceno. Z veseljem bi ponovno prenočevali v njem.

Rezervacija hotela Central Raiway Hotel and Apartments >>

Highfield Hotel *

Highfield Hotel leži sredi nahrbtnikarskega geta v okrožju Kings Cross, blizu železniške postaje Kings Cross. Highfield Hotel je eden izmed najcenejših hotelov v Sydneyu, tako da posebnega udobja v njem ne gre pričakovati.

Preizkusili smo enoposteljno sobo brez kopalnice. Zelo majhna, zadušljiva soba je bila opremljena s pogradom, majhnim umivalnikom, televizijo in hladilnikom. Slednji je prišel zelo prav.

Skupne kopalnice in sanitarije v hotelu Highfield so bile dokaj dobro vzdrževane in čiste, tako da glede tega nimamo pripomb.

Cena sobe je vključevala “samopostrežni” zajtrk, kar je pomenilo, da so nam v kuhinjo vsako jutro prinesli nekaj kave in čaja, kruha, marmelade in margarine ter mleka. Zajtrk torej ni bil ravno bogat, a v kuhinji je bil tudi štedilnik in mikrovalovna pečica, tako da so si mnogi gostje v njej pripravljali hrano, ki so jo kupili v bližnji samopostrežni trgovini.

V bližini hotela Highfield je tudi pralnica in seveda številni lokali, pubi, diskoteke in nočni klubi. Ulica, na kateri leži (Victoria Street) je posejana s prenočišči nižjega cenovnega razreda, v katerih spijo popotniki, ki so se po Avstraliji potikali s kombiji. Slednji želijo kombije tik pred odhodom domov prodati. Če ste na začetku poti po Avstraliji in bi si radi omislili kombi, se le sprehodite po Victoria Street in si oglejte ponudbo.

Rezervacija hotela Highfield >>

Vsi hoteli v Sydneyu >>