Hrana na otoku Boracay, Filipini

Morska hrana na filipinskem otoku Boracay

Morska hrana na filipinskem otoku Boracay

Hoteli Boracay >>

Hrana na Boracayu je dražja, a tudi boljša kot v večini ostalih delov Filipinov. Slednje gre pripisati dejstvu, da je Boracay priljubljeno letovišče kulinarično razvajenih Japoncev in Korejcev (nekateri domačini ga imenujejo kar Korealand), zato so se v restavracijah morali potruditi in dvigniti raven kakovosti hrane. Sušija in sašimija si na Boracayu kljub temu nismo upali proviščiti, smo pa uživali v mnogih filipinskih in mednarodnih restavracijah, v katerih so nam praviloma postregli svežo in okusno hrano. Nobena restavracija po kakovosti sicer ni izstopala iz povprečja, tako da predlagamo, da se ob sončnem zahodu sprehodite po plaži in izberete restavracijo, ki vam tisti večer najbolj zadiši.

Mnoge restavracije na Boracayu ponujajo tako imenovane “all you can eat” večerje, kjer si za fiksno ceno 5-10 evrov lahko privoščite vnaprej pripravljene morske specialitete iz samopostrežnega bifeja. V teh restavracijah previdnost ni odveč, saj v nekaterih zato, da bi čim hitreje privabili goste, surove ribe in rake na ogled postavijo že sredi popoldneva. Morske sadeže sicer položijo na led, a ker je popoldan sonce kljub vsemu še vedno močno, se prav lahko zgodi, da so takrat, ko odromajo na žar, že pokvarjeni.

Po dobri večerji se prileže hladno pivo ali koktejl, ki jih ponujajo v najrazličnejših barih ob Beli plaži. Goste v mnoge lokale privabljajo s tako imenovanimi “happy hour”, ko pijačo strežejo po znižanih cenah ali pa za ceno ene dobite dve. Bare na Boracayu večinoma zapirajo okoli polnoči, peščica diskotek pod zvezdami pa je odprtih do zgodnjih jutranjih ur.