Hrana v Baguiu, Filipini

Nabodalca z ocvrtim krompirčkom v restavraciji Sizzling Plate v Baguiu na Filipinih

Nabodalca z ocvrtim krompirčkom v restavraciji Sizzling Plate v Baguiu na Filipinih

Hoteli Baguio >>

Glede na to, da je Baguio prestolnica filipinskih Kordiljer, je v njem velika izbira restavracij: od lokalnih kantin, ki jih na Filipinih imenujejo “eatery”, v njih pa strežejo vnaprej pripravljeno hrano, do dražjih restavracij, v katerih pripravljajo jedi po naročilu, in raznovrstnih restavracij s hitro hrano, vključno z McDonaldsom. Ljubitelji dobre hrane se v Baguiu, če se odpravljate v gorske vasi, pošteno najejte. Kakovost hrane v odročnih krajih Kordiljer nas ni navdušila.

Vizco’s Restaurant & Cake Shop

V restavraciji Vizco’s smo si privoščili tipičen filipinski zajtrk: piščanca na način “tocino” z rižem in kavo. Pišanec je bil okusen, kofeinski odvisniki pa se bodo razveselili dejstva, da je v ceno zajtrka vključena neomejena količina kave. Poleg riža in piščanca so nam seveda postregli tudi ocvrto jajce – brez slednjega pri filipinskem zajtrku ne gre.

Lokacija: Session Road 5.

Flying Gecko

Flying Gecko je ena izmed najdražjih restavracij v Baguiu. Priljubljena je med premožnejšimi domačini in v Baguiu živečimi tujci. V primerjavi z evropskimi cenami je restavracija Flying Gecko še vedno poceni. Poskusili smo korenčkovo torto in kavo. Torta je bila sočna, okusna in izdatna, kava nič boljša kot drugod, je pa zato v restavraciji Flying Gecko lepa notranja oprema, prijetno vzdušje in izjemno prijazna postrežba.

Lokacija: Session Road.

Sizzling Plate

Sizzling Plate je glede na stalno veliko število gostov verjetno ena izmed najbolj priljubljenih restavracij v Baguiu. Kakovost hrane ne izstopa iz povprečja, domačine vanjo vedno znova očitno privabi prasketanje mesa, ki ga postrežejo na jeklenih krožnikih. Sizzling Plate je tako idealen kraj za opazovanje lokalnih prebivalcev Baguia. Vanj zahajajo praktično vsi: od družin do študentov in pisarniških kolegov.

Lokacija: Session Road.