Hrana v Brasovu, Romunija

Hoteli Brasov >>

Ceasul Rau

Brasov smo prispeli pozno popoldne z vlakom iz Cluj-Napoce. Po skoraj šestih urah vožnje smo bili utrujeni in sestradani, tako da smo se takoj po prijavi v odličen hotel Pensiunea Ambient odpravili na lov za hrano.

Restavracijo Ceasul Rau smo našli le nekaj korakov od hotela. Tam smo si privoščili prvo večerjo v Brasovu, ki nas je tako navdušila, da smo se v restavracijo Ceasul Rau vračali vsak dan.

Ceasul Rau je odlična romunska restavracija v Brasovu

Kuharji pri delu v restavraciji Ceasul Rau

Ceasul Rau je lokalna restavracija s tipično romunsko hrano. Dovolj daleč je od centra Brasova, da turisti vanjo ne zahajajo pogosto, je pa zato toliko bolj priljubljena med domačini. Nekajkrat je bila tako polna, da smo morali počakati na prosto mizo.

Ponavadi smo sedeli na prijetnem poletnem vrtu, od koder smo lahko opazovali kuharske mojstre, ki so na žaru pripravljali romunske čevapčiče, svinjska rebra in včasih tudi kakšno ribo. Restavracija Ceasul Rau očitno najbolj slovi po svinjskih rebrih na žaru; te so kuharji najpogosteje pripravljali. Poskusili smo jih tudi mi in nismo bili razočarani. Ravno tako odlična je bila kisla transilvanska juha, ki jo postrežejo s kislo smetano in feferoni, postrvi na žaru so bile sveže in odlično pripravljene, le čevapčiči nam niso bili najbolj pogodu: tako v restavraciji Ceasul Rau kot drugod po Romuniji so bili za naš okus preslani in postreženi z gorčico, ki s čevapčiči ne gre najbolje.

Poskusili smo tudi romunsko sarmo z gigantsko porcijo polente, poleg vsake večerje pa smo si privoščili buteljko presenetljivo dobrega romunskega vina.

Restavracija Ceasul Rau je izredno priročna, če prenočujete v bližnjem hotelu Pensiunea Ambient, in hkrati dovolj dobra, da se jo splača obiskati tudi, če je vaš hotel popolnoma na drugem koncu Brasova. Hrana je odlična in vzdušje prijetno – enkraten kraj za spoznavanje tipične romunske kulinarike v tipični romunski krčmi.