Hrana v Koprivštici, Bolgarija

Koprivštica, Bolgarija

Koprivštica, Bolgarija

Hoteli Koprivštica >>

V Koprivštici nas je pričakal mrzel dež. Z železniške postaje smo se z avtobusom pripeljali do avtobusne postaje na obrobju vasi, potem pa se nam ni dalo v nalivu iskati prenočišča. Po sili razmer smo tako vstopili v restavracijo Pod starata kruša, kar tam, na avtobusni postaji. Od restavracije nismo pričakovali veliko, lokali na avtobusnih postajah pač ne slovijo po posebnih kulinaričnih mojstrovinah. Naročili smo ocvrt krompirček z naribanim sirom in presenečeno ugotovili, da je odličen. Tako dober je bil, da smo se po ogledu menija odločili, da se v restavracijo Pod starata kruša vrnemo na večerjo.

Pod starata kruša

Restavracija Pod starata kruša (Pod staro hruško) na avtobusni postaji v Koprivštici na zunaj ne obeta veliko. Notranjost pa je prijetna. Tipična vaška restavracija pač, z veliko lesa in odprtim kaminom, v katerem je ob našem obisku celo plapolal ogenj. Za 7. junija je bilo namreč nenavadno hladno.

Ob našem obisku so bile zasedene skoraj vse mize in vsi gostje so bili domačini. Restavracija Pod starata kruša je očitno njihovo priljubljeno zbirališče, tako da smo bili lahko prepričani, da je hrana sveža.

Naročili smo tri kebabčete (bolgarsko različico čevapčičev), ocvrt krompirček z naribanim sirom in lutenico. Kebabčeti so bili veliki in odlični, sir na ocvrtem krompirčku očitno domač in lutenica okusna, ravno prav pikantna. Naročili smo celo postrv, od katere nismo pričakovali veliko, a je bila ravno tako odlična.

Skoraj nismo mogli verjeti, da so nam v restavraciji na avtobusni postaji, v katero smo zašli povsem po naključju in ki je v primeru, da ne bi deževalo, še pogledali ne bi, postregli s tako dobro hrano. Pa še cena je bila ugodna. Za prej naštete jedi, kozarec vina, pivo in bolgarski konjak bourgas 63 smo plačali 17 levov.

Lokacija: avtobusna postaja v Koprivštici, Hadži Nenčo Palaveev blv. 56. Tel. +359 7184 2215, +359 88 7733430