Hrana v Manili

Škampi v čilijevi omaki v restavraciji Dusit Thani v Manili

Škampi v čilijevi omaki v tajski restavraciji Dusit Thani v Manili

Hoteli Manila >>

V Manili je na stotine restavracij za vse okuse in debeline denarnic, tako da s prehranjevanjem v Manili nihče ne bi smel imeti težav. Med svojim kratkim obiskom smo preizkusili več restavracij, v nadaljevanju objavljamo ocene tistih, ki bi zaradi priročnih lokacij in ugodnega razmerja med ceno in kakovostjo utegnile zanimati tudi večino ostalih popotnikov.

Dusit Thani Restaurant

Restavracijo Dusit Thani smo se odločili preizkusiti, ker je bila v njej v soboto v času kosila tolikšna gneča, da smo komaj dobili prosto mizo. V tajski restavraciji Dusit Thani se radi pohvalijo, da svoje gostinske storitve zagotavljajo veleposlaništvom, bankam in mednarodnim korporacijam v Manili. A kakovost hrane nas žal ni popolnoma prepričala.

Naročili smo škampe v čilijevi omaki in svež ananasov sok. Ananasov sok so očitno pripravili iz ne popolnoma zrelega ananasa, saj so ga “obogatili” s (pre)veliko količino sladkorja. Škampi s čilijem so bili mojstrsko pripravljeni, omaka je bila prijetnega okusa in ravno prav pekoča, a škampi žal niso bili najbolj sveži. In če škampi niso sveži, jih tudi največji kuharski mojster na svetu ne more izboljšati.

Restavracijo Dusit Thani bi kljub temu z veseljem ponovno obiskali, le da ne bi naročili morske hrane. Obisk priporočamo tudi vam, če se vas med nakupovanjem v Glorietti III naenkrat poloti lakota, pa vam McDonad’s, Burger King in podobne ameriške restavracije, ki jih v nakupovalnem središču ne manjka, ne dišijo. Vrhunskih kulinaričnih užitkov se v restavraciji Dusit Thani sicer ni nadejati, pa tudi ravno najcenejša ni, a vsekakor boljša izbira kot ameriški junk-food.

Lokacija: Level 2, Glorietta III, Ayala Center, Makati City.

Flavours of China

Flavours of China stoji poleg restavracije Tempura Japanese Grill. Zelo podobno obnašanje zaposlenih, način strežbe in do neke mere podobna notranja oprema (čeprav je restavracija Flavours of China okrašena v kitajskem slogu) nakazujejo, da imata obe restavraciji morda istega lastnika. Cene v tej restavraciji so relativno nizke.

Poskusili smo ocvrtega piščanca v limonini omaki, riž in limonin ledeni čaj (ki smo ga lahko popili, kolikor smo želeli). Limonina omaka je bila sicer okusna, vendar tako močna in sladka, da se nismo mogli otresti občutka, da jo namesto iz soka svežih limon pripravljajo iz limoninega koncentrata. Restavracijo Flavours of China smo tako zapustili siti (in zahvaljujoč neomejeni količini limoninega ledenega čaja popolnoma rehidrirani), a kulinarično ne popolnoma zadovoljeni. A od restavracije tega cenovnega razreda je v finančni četrti Makati navsezadnje težko pričakovati kaj več.

Lokacija: 1 Juno Street, corner Makati Avenue, Makati City.

Tempura Japanese Grill

V restavraciji Tempura Japanese Grill na priročni lokaciji na Makati Avenue blizu množice hotelov je prijetna, minimalistična japonska notranja oprema. Notranjost deluje sodobno in pomirjujoče hkrati. Skozi stekleno steno lahko opazujete dogajanje na Makati Avenue.

Poskusili smo tanke rezine svinjine s čilijem in tofujem v sojini omaki na rižu. Jed je bila izjemno okusna. Resda precej pekoča, a odličen tofu je deloval blažilno, tako da bi bila jed morda primerna celo za tiste, ki ne marajo preveč pekoče hrane. Porcija je bila zelo velika.

Za posladek smo naročili sladoled iz zelenega čaja. Sladoled je imel blag, skoraj neprepoznaven okus po zelenem čaju, tako da je zelo primeren za tiste, ki se prvič srečujejo s takšnimi eksotičnimi okusi. Oboževalce močnega zelenega čaja pa takšen sladoled ne bi zadovoljil.

Lokacija: 1 Juno Street, corner Makati Avenue, Makati City.